Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Духовний фронт: протоієрей Василь Жуковський про важливість молитви

17.03.2022

22 день в Україні триває війна. Наші воїни мужньо захищають землі від загарбника. У цей час важливо допомагати армії. Кожен робить, що може: вступає до ЗСУ, територіальної оборони або займається волонтерською діяльністю. Але також потрібно молитися за мир у державі, перемогу, наших захисників, лікарів, рятувальників, усіх, хто допомагає Україні. Це надзвичайно важливо, коли багато людей об’єднуються у спільній молитві.

Настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія», протоієрей Василь Жуковський зазначає, що кожен повинен бути на своєму місці й робити щось для наближення миру. Щодня у храмі проводяться молитви за мир в Україні. У них беруть участь парафіяни Острога й Острожчини, викладачі й працівники академії. За словами Василя Жуковського, є два види боротьби: духовна, що відбувається у сферах, які ми не бачимо, й фізична – на фронті і в тилу. Причиною війни настоятель храму називає духовні проблеми. Тому потрібно молитися, адже Господь допомагає, необхідно просити, щоб Бог захистив наш духовний світ. 

«Сьогодні на молебні ми читали Євангеліє про бурю на морі, під час якої великі хвилі почали топити човни, коли Ісус мирно спав на кормі. Учні розбудили Його, сказали, що тонуть. Він зупинив бурю. Учні повірили, що Христос – Бог і надзвичайна людина. Це стосується й нас: коли настає буря, якісь незгоди, зараз війна, ми звертаємося до Бога, просимо допомоги. Але є ще багато людей, які не розуміють ні свого справжнього супротивника, ні того джерела допомоги, яке можуть використати – це Ісус Христос. Тому ми повинні частіше звертатися до Бога. Чим більше люди будуть молитися, тим більше Господь милуватиме й рятуватиме нашу Україну, яка зараз у дуже складній ситуації бореться проти другої за потенціалом армії у світі»,

підсумовує Василь Жуковський.

Щодня о 09:00 в Україні проводитиметься загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам’яті загиблих через російську агресію. У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького в цей час теж відбуватимуться молитви на чолі з наставником храму, протоієреєм Василем Жуковським. Крім цього, всі охочі можуть переглядати онлайн-трансляцію на ютуб-каналі храму.

Єднаймося! У підтримці й вірі наша перемога! Слава Україні! Героям Слава!