Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії розпочалася реалізація проєкту «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки»

16.11.2022

У Національному університеті «Острозька академія» розпочалася реалізація проєкту програми Erasmus+ напрямку JeanMonnet – «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки / Self-Regulated Studies of Hybrid Threats and European Security».

Проєкт спрямований на просування європейських принципів побудови міцного й безпечного порядку шляхом використання нових форм і методів комунікації та створення чіткого бачення європейської системи безпеки для цільових аудиторій.

Стратегічними завданнями реалізації проєкту є:

  • підвищення обізнаності цільової аудиторії у сфері досліджень європейської безпеки, про ЄС і відносини між ЄС та Україною у сфері безпеки;
  • ініціювання активної публічної дискусії щодо питань європейської безпеки та безпекової політики на місцевому, регіональному й національному рівнях;
  • залучення академічної спільноти, громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування, представників інституцій, зацікавлених у сталому розвитку України на основі європейських цінностей, що забезпечить європейські стандарти життя й гідне місце України у світі;
  • координування партнерської співпраці у сфері інформування громадськості з питань європейської інтеграції України між органами влади на регіональному рівні, громадськими організаціями й іншими зацікавленими установами.

До слова, програма імені Жана Моне є однією з освітніх програм Європейського Союзу. Її метою є підвищення знань про Європейський Союз і принципи європейської інтеграції. Програма передбачає стимулювання викладання навчальних курсів у рамках європейських студій, проведення досліджень, а також налагодження міжкультурного діалогу.