Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

16 листопада – Міжнародний день терпимості (толерантності)

16.11.2022

Щорічно 16 листопада у світі відзначають Міжнародний день терпимості (толерантності). 16 листопада 1995 року держави-члени ЮНЕСКО ухвалили Декларацію принципів толерантності. Усі люди є різними, але рівними в правах.

Важливо підтримувати принципи толерантності, плюралізму, взаємної поваги; завжди бути готовими «усувати стереотипи і спотворені уявлення й виступати на захист жертв дискримінації».

Діяльність Національного університету «Острозька академія» ґрунтується саме на принципах толерантності. Зокрема в Кодексі академічної доброчесності НаУОА зазначається, що «гідним для всіх учасників освітнього процесу НаУОА є не толерувати приниження честі та гідності, фізичне або психічне насильство, а також дискримінації за певними ознаками». 

У Міжнародний день толерантності бажаємо вам із розумінням ставитися одне до одного, любити й поважати близьких, сміливо йти вперед, не боятися досягати поставленої мети, а також терпляче долати труднощі, які виникають на вашому шляху!