Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студентка Острозької академії – переможниця обласного етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

15.12.2022

Колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає студентку 4-го курсу спеціальності 035.01 Українська мова та література Катерину Бугеру з отриманням першого місця в обласному етапі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Наставник студентки – Віталій Максимчук, завідувач кафедри української мови і літератури, кандидат філологічних наук, доцент.

Загалом у конкурсі за перемогу змагались 129 учнів закладів загальної середньої освіти області, 16 учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти і 20 студентів закладів фахової передвищої й вищої освіти.

«Цей конкурс є для мене гарною зимовою традицією, бо беру участь у ньому ще з 5 класу і з року в рік долучаюся. Свою перемогу сприймаю не як величезне досягнення, а результат роботи, бо працюю на знання, філологічну майстерність. У сьогоднішніх умовах було дуже важко організувати робочий простір, але вдячна Віталію Васильовичу за те, що насамперед запросив до участі в конкурсі, а також заспокоював, налаштовував, підтримував»,

зазначила Катерина Бугера.

Уся академічна родина щиро вітає переможницю й бажає подальших успіхів, творчого натхнення в реалізації наукових задумів і нових досягнень!

До слова, студенти Острозької академії щорічно демонструють високі знання з української мови, посідають призові місця.