Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії триває навчання для представників ветеранського середовища

15.11.2022

15 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Лекцію на тему «Я не здамся без бою» провела арт-терапевтка Тетяна Мялковська. Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.

«Наша сертифікатна програма «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів» зараз є як ніколи актуальною, бо проблема, з якою ми з вами працюємо упродовж цієї програми, ще більше загострилася. Сподіваємося, що всі разом обговоримо, як забезпечити належну допомогу й підтримку для осіб, які брали участь у бойових діях, постраждали через них, для внутрішньо переміщених осіб, загалом усіх, хто постраждав від війни. Сьогодні нашою спікеркою буде Тетяна Мялковська, з якою Острозька академія співпрацює вже не перший рік»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Директорка Комунального закладу «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради Ольга Яковлєва додала, що дуже важливим є відновлення сертифікатної програми:

«Ми розуміємо, які виклики сьогодення. Упевнена, що ця зустріч дасть не тільки нові навички всім присутнім, але й натхнення продовжувати далі зустрічати наших хлопців, підтримувати родини загиблих, тих, хто в полоні, зникли безвісти. Ми будемо працювати на перемогу, а потім на розвиток України».

Радник – уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко наголосив, що навчання в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів» є дуже корисним і допоможе на практиці застосовувати отримані знання для допомоги українським бійцям.

Під час заняття Тетяна Мялковська розповіла, що реабілітація ветеранів війни в ПТРС побудована на основних принципах адаптації до мирного життя й переведення модуля поведінки з військового режиму в соціально-стабільний. 

«Усунення й лікування симптомів психологічних розладів відбувається на лише медикаментозним методом, а й психотерапевтичним, де змістовне місце посідають методи арт-терапії»,

зауважила Тетяна Мялковська.

За словами Тетяни Мялковської, арт-терапія – це покращення виведення з гострої форми психоемоційної кризи в позитивний сильний ресурс, де людина почувається здоровою.

До слова, сертифікатна програма «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів» – це комплексний міждисциплінарний освітній проєкт, який реалізується Національним університетом «Острозька академія» спільно з КЗ «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради. 

Участь у цьому проєкті беруть різні групи осіб: ветерани-учасники бойових дій, особи, які працюють із середовищем ветеранів (волонтери, соціальні працівники, представники місцевого самоврядування, соціальні менеджери, голови ОТГ тощо), а також особи, які мають на меті розвинути знання щодо психологічних аспектів долання стресу, пошуку самовизначеності, застосування арт-терапії, особливостей освітнього і трудового законодавства, політичної культури тощо.