Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вічна пам’ять Олексію Андрійовичу Ізмєнтінову

15.11.2022

Колектив Національного університету «Острозька академія» глибоко сумує з приводу смерті викладача факультету романо-германських мов Олексія Ізмєнтінова.

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник зазначив:

«Олексій Андрійович був непересічною, унікальною, принциповою, цілеспрямованою людиною з великої літери. Він надзвичайно любив Острозьку академію й був одним із небагатьох, хто стояв біля витоків відтворення і створення нашого університету, особливо факультету романо-германських мов і ресурсного центру. Ми завжди будемо пам’ятати про цю надзвичайну людину».

Настоятель студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького, протоієрей Василь Жуковський додав:

«Олексій Андрійович навчався у США з першою групою викладачів Острозької академії. Був ініціатором використання автентичних навчально-методичних комплексів для навчального процесу, особисто робив усе можливе, щоб навчання іноземних мов в академії відповідало найвищим європейським і світовим стандартам. Він викладав латинську мову, основи писемного мовлення, практику англійської мови. Започаткував школу англійської мови, у якій навчалося багато учнів Острожчини».

Олексій Андрійович виховував й навчав не одну плеяду молодих колег. У роботі зі студентами й у кожній справі проявляв професійність. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті, як відданий своїй справі, ерудований, мудрий, працьовитий, вимогливий до себе й до інших викладач. 

У ці скорботні дні ми висловлюємо щире, глибоке співчуття рідним і близьким Олексія Ізмєнтінова. Це велика втрата для факультету романо-германських мов і всієї академічної родини Острозької академії. Світла пам’ять про Олексія Андрійовича залишиться з нами назавжди.