Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся вебінар «5 хитрюків успішного складання НМТ/МКТ/МТНК»

15.07.2022

15 липня в рамках безкоштовного марафону «Зробимо Вступ-2022 до НаУОА успішним разом!» відбувся четвертий онлайн-вебінар «5 хитрюків успішного складання НМТ/МКТ/МТНК». Спікерка – Єлизавета Тимощук, викладачка кафедри психології та педагогіки, провідна фахівчиня інформаційно-рекламного відділу НаУОА, аспірантка за спеціальністю 035 Психологія.

Під час зустрічі спікерка розповіла про стрес, боротьбу з переживанням, запам‘ятовування, подолання прокрастинації, те, як мислити позитивно й приборкати власні емоції, аби вони не завадили вступникам гарно скласти тест.

«Когнітивна психологія дуже визначає якість життя й думки, які спродуковують наше життя. Сьогодні ми поговоримо про те, як працювати з думками, щоб в майбутньому вони не впливали на рівень ваших знань», зауважила Єлизавета Тимощук.

Спікерка розповіла про основні прийоми, які можна використовувати як абітурієнтам перед вступними випробуваннями, так і загалом упродовж життя. Зокрема це релаксація – насамперед варто робити певні позитивні установки або афірмації, застосовувати самонавіювання; наявність позитивного настрою – дозволяє досліджувати негативні установки, які вже є в людини; вміння правильно дихати.

«Позитивне мислення – це не просто почуття, яке виникає тоді, коли в житті відбувається щось хороше. У такі моменти легко відчувати себе оптимістом. Цей тип мислення пов’язаний зі здатністю підтримувати в собі надію й зацікавленість, що б не сталося в житті. Людина з позитивним мисленням може поновлювати свої ресурси набагато швидше, ніж із негативним. Так можна набагато простіше знайти план дій, рішення або навіть аналізувати певні ризики. Якщо розвивати позитивне мислення, то це буде добре впливати на вашу самооцінку, зробить вас стійкими до стресових ситуацій, менш подразливими й більш адаптивними до негативних факторів», - додала Єлизавета Тимощук.

Наприкінці зустрічі Єлизавета Тимощук дала поради, як боротися з прокрастинацією (схильністю до постійного відкладання важливих і термінових справ, що призводить до життєвих проблем і негативних психологічних станів), а також, як почати мислити позитивно.

«Мені надзвичайно приємно було сьогодні з вами поспілкуватися, поділитися інформацією, якою володію. Сподіваюся, що ви зможете впровадити ці практичні поради і вони допоможуть вам успішно вступити до Острозької академії!».

Юлія Харчук, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії подякувала спікерці за те, що вона поділилася з учасниками вебінару психологічними секретами, а також побажала абітурієнтам успішного вступу.

«Ми віримо у вас, у ваші сили й можливості. Впевнені, що ви успішно складете іспити. Пам’ятайте, не лише ви обираєте Острозьку академію, але й Острозька академія має унікальну здатність обирати своїх абітурієнтів, студентів, викладачів, друзів. Чекаємо у стінах університету!», - додала Юлія Харчук.

Софія Лозюк, керівниця Консультаційного центру для абітурієнтів зауважила:

«Сподіваємося, підтримка Єлизавети Анатоліївни вмотивувала вас і націлила не тільки на якісне складання тесту, а ще й на вступ до Острозької академії. З метою психологічної, профорієнтаційної підтримки вступників з 25 липня роботу в офлайн-форматі розпочинає Консультаційний центр для абітурієнтів, тому чекаємо на вас».

Враженнями від зустрічі поділилася випускниця спеціальності 034 Культурологія Аліна Зубар:

«Інформацію про зустріч із пані Єлизаветою помітила одразу і тоді ж зареєструвалася. Від вебінару отримала позитивні враження, оскільки лекторка відповідально поставилася до зустрічі, підготувала цікаві факти, підлаштувала їх до наших реалій. Для себе дізналася корисні моменти, зрозуміла, що роблю досить правильні речі в підготовці не лише до іспитів, а й загалом до виконання інших завдань. Зіставила факти й настанови, які вказувала лекторка, проаналізувала власну діяльність і спроектувала поради для подальшого вирішення завдань».

 

Звертайтеся до нас:

  • 0960266880 – Консультаційний центр для абітурієнтів;
  • 0975537410 – Приймальна комісія НаУ «Острозька академія»;
  • 0968994887sofiia.loziuk@oa.edu.ua – Лозюк Софія Андріївна, керівник профорієнтаційного корпусу та Консультаційного центру для абітурієнтів Приймальної комісії НаУ «Острозька академія»;
  • vstup@oa.edu.ua – електронна скринька Приймальної комісії.

Корисні ресурси для абітурієнтів: