Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віват магістрам Острозької академії!

14.01.2022

У Національному університеті «Острозька академія» 14 січня відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістра — «Конвокація-2022». Дійство провели у змішаній формі – онлайн через застосунок Google Meet й наживо з дотриманням карантинних вимог.

На початку заходу з вітальним словом до випускників-магістрів звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

«У стінах Острозької академії ви зафіксували свою молодість, динаміку, любов, ставлення до нас. Сьогодні ж ви отримуєте не просто диплом, а диплом магістра Національного університету «Острозька академія». Це всеукраїнський бренд. Цей диплом засвідчує не тільки те, що ви будете фахівцями. Передусім ми вручаємо вам високе звання інтелігента й провідника української нації. Я впевнений, що кожний із вас служитиме своїй Вітчизні. Це буде вашою віддачею альма-матер. Від сьогодні ви матимете чотири матері: перша – це та, яка народила, виплекала Вас. Друга – це Україна-Батьківщина, у якій Ви виросли. Третя – Матір Божа, а від неї четверта – це ваша альма-матер Острозька академія. Де б ви не були, ніколи не зрадьте цих чотирьох матерів».

Перед отриманням дипломів ґрадуанти урочисто виголосили обіцянку випускника Національного університету «Острозька академія»:

«…перед Богом та людьми, своїм ім’ям та совістю — обіцяю! Пронести через усе життя любов до рідної землі, відстоювати та розвивати освітні традиції Острозької академії, вірою та правдою служити своєму народові, віддавати на його благо здобуті знання. Завжди сіяти добре, мудре, вічне. Служити істині. Берегти і множити чесноти Братства випускників, ніколи і ні в чому не зрадити честі альма-матер».

Вітали випускників і вручали дипломи ректор НаУОА Ігор Пасічник, а також почесні гості — протектор Національного університету «Острозька академія», академік Острозького академічного Братства, член Наглядової ради НаУОА, кандидат економічних наук Роман Василишин, мер міста Острога Юрій Ягодка, депутат Рівненської обласної ради, випускник Острозької академії Віталій Ундір.

«Я щиро вітаю вас. Запевняю, якщо ви будете пам’ятати про тих чотирьох матерів, яких згадував ректор, то ніколи не зробите хибного кроку. Ви пройдете шлях так, що не буде соромно за вчинки у своєму житті. Пам’ятайте про це!»,

сказав Роман Василишин.

Слова вдячності від спільноти випускників 2022 висловила магістр Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, спеціальності «Психологія» Іванна Горбач:

«Стояти тут у ролі магістра Острозької академії – це велика честь для кожного з нас. Ми пройшли цікавий, веселий, іноді тернистий, але свій шлях у цих стінах. Від усіх ґрадуантів хочу подякувати адміністрації, професорсько-викладацькому складові, який упродовж усього навчання зрощував у нас зерна спраглості до знань, бажання вчитися й досягати своїх цілей. Викладачі академії – це фахівці, натхненники, друзі й наставники. Нас уперед рухали саме ви й усі челенджі, які ми проходили упродовж п’яти з половиною років навчання. Нехай у нас назавжди закарбується в пам’яті цей момент. Віват випускникам Острозької академії!»

Враженнями поділилась також магістр Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, спеціальності «Психологія» заочної форми навчання Ірена Слута:

«Це був вже мій другий захід в Острозьку академію. До цього я навчалася на праві. Коли постав вибір продовжити навчання в новому напрямі, для мене не було взагалі жодних питань, що це повинна бути альма-матер. Острозька академія дає дуже високий рівень взаємодії, знань. Тут сконцентровані люди, які дають багато різних можливостей. Острозька академія – це справді гідний вибір. Я пишаюся тим, що здобула ступінь магістра психології саме тут».

До слова, серед випускників є учасники бойових дій, представники Збройних Сил України, зокрема оперативних командувань «Захід», «Північ», «Схід» та «Південь», з якими Острозька академія співпрацює вже не один рік.