Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Панахида за загиблим героєм, випускником Віталієм Дударчуком

11.11.2022

11 листопада у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького відбулася панахида за загиблим героєм, випускником спеціальності 081 Право Національного університету «Острозька академія», командиром гірсько-штурмового взводу, лейтенантом, захисником України Віталієм Дударчуком.

Настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський виступив із доповіддю:

«Кожен по-своєму бере участь у війні, яка зараз триває в Україні. Війна є не лише великим випробуванням для нашого народу, вона є серйозною перевіркою особистості, громади, держави, людства на зрілість. Упродовж тривалого часу в Острозькій академії професорсько-викладацький склад, ректорат намагалися й намагаються виховувати студентів патріотами, громадянами, жертовними членами нашого суспільства. Із перших днів війни студенти, випускники НаУОА беруть активну участь у захисті України. 

Сьогодні ми згадуємо пам’ять випускника Острозької академії Віталія Дударчука. Побачивши, що Батьківщина в небезпеці, він взяв у руки зброю й активно захищав свою землю проти російських агресорів, але, на жаль, загинув. 

Іоан Богослов у своєму Євангелії пише: «Немає більшої любові за ту, коли хто душе свою кладе за друзів своїх». Велика жертва, яку заплатив Віталій за нас із вами, це найбільше з того, що людина може заплатити у своєму житті. І Віталій приніс цю жертву ціною своєї любові, свого життя. Нехай в наших серцях завжди буде пам’ять про цю світлу, мужню, героїчну, прекрасну молоду людину, патріота України. Нехай Віталій стане прикладом для кожного з нас, яким чином потрібно боронити свою Батьківщину, іноді ціною свого життя».

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким Віталія Дударчука. Сили й витримки родині.

Царство Небесне! Вічна слава герою!