Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Психологічний фронт: продовжуються навчання для психологів про надання екстреної психологічної допомоги

11.03.2022

11 березня відбулася друга зустріч з ізраїльським психотерапевтом, координатором психіатричної служби в Медичному Центрі Бней Ціон (Хайфа, Ізраїль) Алексом Маляром на тему «Дисоціація як прояв реакції на надмірний стрес». Під час лекції спікер розповів про дисоціацію, її симптоми й першу допомогу, а також про протокол ERP.

Модерували захід Галина Гандзілевська, професорка, докторка психологічних наук, а також Єлизавета Тимощук, викладачка кафедри психології та педагогіки НаУОА.

«Дисоціація виникає найчастіше у відповідь на дуже сильний травматичний вплив. Це відбувається на рівні стресу, тому можуть з’являтися різні симптоми. Не завжди, коли ми бачимо людину в такому стані, маємо можливість поставити правильний діагноз. Дисоціація – це розділення, коли тіло зберігає певний досвід, але він відокремлений від свідомості людини. Коли це відбувається, то порушується взаємодія між пам’яттю, ідентичністю, сприйняттям, емоціями, рухами, поведінкою. Така ситуація не контролюється, людина не може адекватно реагувати на те, що відбувається. Але дисоціація – це захисний механізм, який допомагає на певному етапі легше пережити події й емоції, пов’язані з ними»,

сказав Алекс Маляр.

Спікер додав, що періоди дисоціації можуть тривати від кількох хвилин до кількох годин або навіть днів. Якщо вчасно надати допомогу й забезпечити постраждалим умови без травматичних впливів, то прояви дисоціації швидко зникнуть.

Також Алекс Маляр розповів про протокол ERP, який був розроблений лікарем Гаррі Квіном. Дії психологів полягають у тому, щоб допомогти людині знову адекватно реагувати на навколишнє середовище, усвідомлювати себе, повноцінно комунікувати з іншими.

До слова, на зустрічі були присутні й випускники Острозької академії, і викладачі інших закладів вищої освіти. 

 

Читайте також: