Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії говорили про Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти

10.10.2022

У Національному університеті «Острозька академія» з 10 по 13 жовтня проходить тиждень академічної доброчесності.

10 жовтня відбулася лекція «Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти у парадигмі реалізації академічної доброчесності в Україні: світогляд, вимоги, поради». Спікерка – Олена Єременко, заступниця голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України. Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.

«У нашому університеті розпочався тиждень академічної доброчесності. Це вже традиційний захід, який ми проводимо щороку. Він присвячений популяризації принципів академічної доброчесності серед здобувачів, викладачів, також обговоренню структури академічної доброчесності в Острозькій академії. Сьогодні в нас буде перша лекція більш відкритого, публічного характеру. Дуже радий вітати пані Олену Єременко, яка погодилася стати нашою спікеркою. Лекція присвячена ролі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти у впровадженні й розробленні в Україні політики, пов’язаної з академічною доброчесністю»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Під час лекції Олена Єременко розповіла, що викликами для української освітянської спільноти є пріоритетність цінностей, інституційна врегульованість, усвідомлення особистої відповідальності кожного.

«Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти в міру своїх повноважень прагне робити максимально більше для здійснення позитивних змін в українській вищій освіті, а також долучатися до наукової спільноти»,

додала Олена Єременко.

Спікерка підсумувала, що з початку своєї діяльності Національне агентство побачило можливість бути уважним щодо формування принципів і практики дотримання академічної доброчесності на рівні закладів вищої освіти, зокрема здобувачами освіти в процесі акредитації освітніх програм.

До слова, запис лекції розміщено на You Tube-каналі НаУОА у відкритому доступі.