Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії презентували стипендіальну програму “Zavtra.UA”

09.11.2022

9 листопада в Острозькій академії відбулася презентація стипендіальної програми “Zavtra.UA”. Переможці 2022 року Тетяна Шокур та Михайло Іващук розповіли студентам про умови участі у стипендіальній програмі Фонду Віктора Пінчука та про особливості відбору минулого року.

Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука – перша приватна стипендіальна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді. До участі запрошуються всі студенти українських університетів, академій та інститутів 3 – 6 курсів денної форми навчання, віком до 35 років включно.

Стипендіати відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі за результатами оцінки письмових анонімних робіт. Критерії відбору – високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності.

Участь у програмі дозволяє стати частиною спільноти стипендіатів, отримувати стипендію упродовж року, а також брати участь в ексклюзивних подіях від Фонду Віктора Пінчука.

“Під час заповнення всіх анкет варто бути відвертими та щирими. Цінується не ваша ідеальність та намагання написати те, що хочуть почути організатори, а індивідуальна історія та унікальний досвід. А його вже можна підкріплювати дипломами, сертифікатами, рекомендаційними листами. Це ж саме стосується наукової статті. Вона повинна мати характер самостійного дослідження”

розповіла Тетяна Шокур.

Для того, щоб стати учасником, потрібно правильно оформити всі необхідні документи, написати наукову роботу, отримати відгук наукового керівника на неї, а також рекомендаційний лист.

“Я був активний у громадській діяльності, організовував різні проєкти й заходи, але коли у мене запитували чи потрібне мені підтвердження (грамота, бейджик чи сертифікат), то зазвичай відмовлявся. Коли вперше подавався на стипендіальну програму «Завтра.ua» трохи пожалкував про це, бо не міг підтвердити власну громадську діяльність. Формальні підтвердження вашої діяльності важливі. Не лінуйтесь і не губіть документи, які підтверджують вашу активність. Вони вам точно згодяться”

поділився Михайло Іващук.

Про свій досвід та перемогу також розповіла стипендіатка 2021 року Вікторія Фурман та переможець 2007 року Віталій Лебедюк.

За словами Вікторії Фурман, варто пробувати свої сили вже на 3 курсі, не відкладати на останній рік навчання. Михайло Іващук підтверджує це власним досвідом. Йому вдалося стати стипендіатом із другої спроби в останній рік навчання на магістратурі – на 6 курсі.

Стипендіати зазначають, що сила академічної спільноти в тому – щоб не конкурувати між собою, а допомагати один одному, підтримувати та мотивувати друзів брати участь у конкурсі, навіть якщо подаєтеся в одній галузі. Переможці минулих років залишили свої контакти та запропонували глядачам презентації стати їхніми менторами під час подачі заявок на конкурс.

“Я хочу податися на конкурс вже наступного року. Зараз я – студентка другого курсу. Зараз думаю над темою роботи, яка точно буде пов’язана із соціальними науками. Зустріч була мотивуючою і доступною: покроково ми дізналися про кожен етап конкурсу, умови й потрібні документи”

розповіла студентка Острозької академії Софія Голуб.

Прийом та реєстрація документів студентів проходитиме з 20 жовтня до 30 листопада 2022 року в електронному вигляді через форму реєстрації на сайті Програми zavtra.in.ua.