Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії говорили про секрети грамотного мовлення

09.11.2022

9 листопада, у День української писемности та мови, студентки-філологині третього курсу під керівництвом старшої викладачки катедри української мови і літератури Зої Столяр презентували Навчальну новацію «Із секретів грамотного мовлення».

На початку зустрічі Зоя Володимирівна привітала присутніх зі святом і коротко розповіла про День української писемности та мови. Згодом третьокурсниці, перебуваючи в уявній редакції, розповіли про те, як позбутися найпоширеніших помилок у спілкуванні. Здобувачки акцентували увагу на наголосах, розрізненні родів, уживанні форм кличного відмінка й заміні іншомовних слів українськими відповідниками, обігравши ситуації зі студентського життя. Також пояснили, чи справді лексеми спасибі, ждати, поїзд – це кальки з російської мови. 

Окрім того, наприкінці заходу присутні могли виграти свій «мовний мільйон» у грі, яку створили філологині, і запам’ятати окремі фразеологізми, а також віднайти різнотипні помилки у фрагментах українських пісень. Завершилася зустріч поетичними передбаченнями для кожного від класиків української літератури.

Враженнями поділилася студентка 2 курсу ОПП «Українська мова та література» Юлія Поліщук: 

«Мені подобається відвідувати подібні академічні заходи, особливо ті, які популяризують українську мову. Сьогоднішня «навчальна новація» не стала винятком, було приємно провести час у сім’ї ІСГМу й освіжити в пам’яті продемонстровані мовні норми. Щиро вірю, що нічого не завадить збиратися не лише, аби відзначити певне свято, а й просто задля власного задоволення і збільшення багажу знань. Слава Україні! Будьте грамотними! Миру всім нам!».