Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація книги «Від Русі до України. Факти і сенсації»

09.11.2022

9 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги «Від Русі до України. Факти і сенсації». Авторами видання є голова рокитнівської територіальної громади Григорій Таргонський, а також керуючий справами виконавчого комітету рокитнівської селищної ради Анатолій Герасимчук.

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник звернувся зі вступним словом і зазначив, що видання «Від Русі до України. Факти і сенсації» є фундаментальним дослідженням в історії.

Петро Кралюк, завідувач кафедри теорії та історії держави і права, доктор філософських наук, професор додав:

«Спочатку ця книга була опублікована російською мовою, аби донести до російськомовного населення України нашу історію, показати, що Україна має чимало глибоких коренів. Ми звикли до певних стереотипів щодо історії України, особливо давньої. Автори звернули увагу й на загадкові моменти в історії нашої держави, Русі, зокрема питання походження Русі. Загалом видання дуже цікаве й незвичне. Запрошую вас у своєрідну подорож цією книгою».

Долучилися до заходу і здобувачі спеціальності 032 «Історія та археологія».

Під час презентації автори розповіли про ідею створення книги, а також її актуальність сьогодні. 

Григорій Таргонський зазначив, що книга «Від Русі до України. Факти і сенсації» має право на існування, бо показує велич нашої історії, генеалогію розвитку. За словами пана Григорія, у виданні є багато речей, які демонструють, що Україна повинна бути великою, потужною державою.

«Для істориків ця книга є джерелом подальшого вивчення, тому працюйте. Роботи у вас багато, щоб розбудовувати й відтворювати правдиву історію України. Маєте для цього безліч ресурсів і знань. Вважаю: ви ще більш посилено здобуватимете й вивчатимете історію рідного краю і своєї держави»,

додав Григорій Таргонський.

Анатолій Герасимчук зауважив, що головна ідея книги «Від Русі до України. Факти і сенсації» полягає в тому, що русичі – це українці, а росія, багатоплемінна держава, жодним чином не пов’язана з Руссю. 

«Саме зараз ця книга є актуальною, бо показує фейковість росії, яка краде не тільки нашу історію, а й хоче забрати в нас державу, знищити український народ. Мета цієї книги – показати людям, хто ми є»,

підсумував Анатолій Герасимчук.

До слова, автори вже передали примірники видання «Від Русі до України. Факти і сенсації» Науковій бібліотеці Острозької академії.