Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітала заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк

08.11.2022

8 листопада в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів, викладачів і співробітників вишу з Оленою Кондратюк – заступницею Голови Верховної Ради, співголовою Парламентської Асамблеї України і Республіки Польща, заступницею Голови Виконавчого комітету Національної парламентської групи в Міжпарламентському Союзі, народною депутаткою України чотирьох скликань від партії «Батьківщина». 

Зі вступним словом звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

«Острозьку академію часто відвідують визначні особистості. І навіть у такий важкий час завдяки нашим ЗСУ ми маємо можливість проводити цікаві заходи. Нинішня подія й наші гості – це незвичайні люди. Зокрема пані віцеспікерка Верховної Ради України, Олена Кондратюк сьогодні разом із нами. Любі спудеї, пані Олена – не лише відома громадська й політична діячка, а й особистість, у якій гармонійно поєднуються інтелігентність і розум. Щиро переконаний, що ця зустріч мотивує вас ще до більшої праці і ви зрозумієте, що важливо не лише здобути освіту в Острозькій академії, а й надалі розвиватися».

На зустрічі були присутні здобувачі спеціальностей 032 Історія та археологія, 081 Право, а також 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії.

Під час зустрічі Олена Кондратюк розповіла про діяльність Верховної Ради України в умовах воєнного стану, її значення, а також парламентську дипломатію.

«Кожен із нас повинен бути на своєму місці й робити все для того, щоб пришвидшувати нашу перемогу. Освітній фронт є надважливим зараз. Передусім потрібно подякувати за відповідальність, яка є в Острозькій академії. Адже студенти продовжують навчання в очному форматі, долучаються до всіх непростих подій в Україні, займаються волонтерською діяльністю, докладають максимально зусиль, аби знання потім дали успіх. Це важливо, бо попереду перед нами багато викликів, які стосуються відновлення України»,

зазначила спікерка.

З Оленою Кондратюк до університету завітали народний депутат України Сергій Євтушок, а також випускник Острозької академії, нині радник гуманітарного напряму та комунікатор з медіа Віцеспікерки Верховної Ради України ІХ скликання Павло Булгак.

«Коли ми ходимо приміщеннями Острозької академії, то надихаємося її історією. Розуміємо, хто є випускниками цього університету, це патріоти, які люблять свою країну, знають свою історію, чітко розуміють, ким вони хочуть бути в житті. Загалом роль освіти в Україні в післявоєнному періоді буде однією з вирішальних з погляду формування нової історії»,

зазначив Сергій Євтушок.

Павло Булгак наголосив, що основою, яка відрізняє Острозьку академію від інших навчальних закладів, є її унікальність:

«Острозька академія органічно поєднує минуле й сучасне. Вона пропагує серед студентів українські традиції вже у сучасному вигляді, формуючи майбутню еліту нації. Пишаюся, що є випускником Острозької академії й можу, зокрема приїжджати сюди разом із такими поважними гостями як пані Олена, яка сьогодні відвідала наш славетний навчальний заклад». 

Також ректор Острозької академії Ігор Пасічник вручив Павлу Булгаку подяку за постійну стипендійну підтримку студентів, активну участь у громадських, спортивних, освітніх проєктах університету.

Наприкінці зустрічі студенти мали можливість поставити питання спікерці. Говорили про діяльність українського парламенту, міжнародну співпрацю України тощо.

Враженнями від зустрічі поділилися студентка 2 курсу спеціальності 081 Право Ніна Заєва, студентки 1 курсу спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії Олександра Снігур й Альона Бондаренко.

«Дуже рада, що зараз перебуваю тут, в Острозі, на очному навчанні, маю змогу відвідати лекцію Олени Кондратюк. Ця зустріч є важливою, адже зараз кожній людині потрібно знати про діяльність нашого парламенту в умовах воєнного стану, а також про роль Верховної Ради України у сфері євроінтеграції»,

зауважила Ніна Заєва.

«Ідея запросити таких видатних гостей до Острозької академії була чудовою. Дуже рада, що НаУОА організовує заходи, які допомагають нам розвиватися. Під час лекції дізналась багато нового про наш парламент і людей, які там працюють. Дуже вдячна Острозькій академії за таку зустріч»,

додала Олександра Снігур.

«Я рада, що в Острозькій академії проводяться такі пізнавальні й цікаві зустрічі. Досвід пані Олени, про який вона розповіла сьогодні, допоможе студентам у майбутньому»,

підсумувала Альона Бондаренко.