Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відбулося відкриття літнього табору для підлітків Skills Camp

08.08.2022

8 серпня у Острозькій академії відбулося відкриття літнього табору для підлітків Skills Camp. Skills Camp – це серія заходів для дітей віком від 12 до 17 років у Острозі. Організаторами літнього табору є ГО «ЕТ СЕТЕРА» у співпраці з Національним університетом «Острозька академія», Національною скаутською організацією «Пласт», Молодіжною столицею України, Міською радою Острога та молодіжним простором HUB316.

До табору упродовж серпня долучені близько 100 підлітків, серед яких 30 відсотків тимчасово переміщені особи.

«До кінця серпня підлітки зможуть у групах відвідувати різноманітні заходи – від кінопоказів, квестів та настільних ігор до професійних воркшопів від психологів і профорієнтаційних тренінгів. Все це відбувається у приміщенні Національного університету «Острозька академія» та молодіжного простору Hub 316»,

зазначає організаторка табору, Анна Щебра.

За словами Анни, вони з командою давно хотіли реалізувати подібний проєкт. Поштовхом до створення саме табору стала чимала кількість підлітків на вулицях Острога влітку. Щоб зробити дійсно цікаві заходи та дати їм можливість з користю провести останній місяць літа, ми залучили до процесу чимало організацій. Але не менш важливою стала благодійна допомога від КФ «Ярич», ТМ «Молокія» та магазину «Твоя крамниця».

Волонтерка Skills Camp та студентка Острозької академії Анастасія Бриненко розповіла: 

«Я живу в Острозі і усвідомлюю, що підліткам не вистачає тут розваг, організації їхнього дозвілля. У місті через війну зараз майже немає цікавих ініціатив, які могли б організувати взаємодію молоді між собою, спільні розваги. 

Тож коли почула про ініціативу Ет сетери створити табір для підлітків в Острозі, зрозуміла що саме він допоможе дітям розвіятися, додати фарб у дозвілля і зорганізувати вільний час. Я вирішила приєднатися, адже це може бути корисно і цікаво не лише дітям, а й мені. Тут я можу ділитися досвідом, розвивати свої лідерські навички, комунікувати з великою кількістю знайомих».

До слова, це один один з перших заходів такого формату, організованих для підлітків в Острозі після початку повномасштабного вторгнення.