Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вручили іменні гранти Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського

08.06.2022

8 червня у Національному університеті «Острозька академія» відбулося вручення іменних грантів Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського (Торонто, Канада).

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник зазначив:

«Традиційно 13 років поспіль ми вручаємо стипендії Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського. Ці гранти є одними з найбільш повчальних для нас, бо біографія цих людей є повчальною. Вони були справжніми інтелігентами, які ще раз продемонстрували нам і всьому світові, на що здатна українська нація. Ці люди вчилися, працювали, досягли дуже багато. Ті, кому ми сьогодні будемо вручати стипендії, своєю працею, навчанням, руханням української науки вперед теж роблять вагомий внесок у перемогу. Вітаю вас всіх!».

Цьогоріч стипендіатами стали 10 студентів, аспірантів і викладачів, які мають високе почуття національної гідності, патріотизму й високі досягнення в громадському, суспільно-політичному житті, а також у науковій діяльності університету.

Проректорка з навчально-виховної роботи, професорка, докторка психологічних наук Руслана Каламаж зауважила: всі кандидатури, які були обрані для відзначення іменними стипендіями Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського, – це студенти, аспіранти, викладачі Острозької академії, які мають не тільки професійні, навчальні чи наукові досягнення. 

«Цього року одним із критеріїв було й те, що ці люди займаються волонтерством, перебувають на службі у Збройних силах України, боронять нашу державу. Тобто кожен на своєму місці робить те, що може для наближення нашої перемоги. Усі ці люди є гідними. Ми віримо, що ви й надалі будете розвиватися, продовжувати працювати у сфері волонтерства. Звичайно, хотілося б подякувати Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського, які дають можливість безперервно продовжувати традицію підтримки наших найкращих студентів, аспірантів, викладачів»,

додала Руслана Каламаж.

Враженнями від отримання гранту поділилися: викладачка кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу Анна Новоселецька, аспірантка Навчального-наукового інституту права ім. І. Малиновського, юрисконсульт НаУОА Тетяна Лотиш, студентка 4 курсу факультету романо-германських мов Ірина Матласевич, студентка 4 курсу Навчального-наукового інституту права ім. І. Малиновського Тетяна Кунаш.

«Для мене велика честь і приємна несподіванка бути стипендіаткою Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського. Пані Дарія й пан Михайло здійснюють неоціненний вклад в освіту та розвиток прогресивної молоді, а інвестиції в освіту й людський капітал, як відомо, це вкладення у майбутнє. Також своєю діяльністю, допомогою й підтримкою Фонд засвідчує єдність українського народу та щиру віру в незалежну Україну. Зусиллями таких меценатів українська молодь має можливість здобути належний рівень освіти й культури, а також отримує гідний приклад патріотизму та людяності»,

сказала Анна Новоселецька.

«Із перших днів війни, мабуть, кожен запитував себе про те, чим він може бути корисним для перемоги. Хтось вирішив взяти в руки зброю і йти захищати Україну, хтось активно почав займатися волонтерською діяльністю. Є й ті, хто залишився на своєму робочому місці чи у статусі здобувача вищої освіти й роблять все, щоб українська освіта не лише утримувала наявне становище, але й змінювалася, вдосконалювалася, генерувала нові знання/концепції для перемоги, відбудови й розквіту нашої Батьківщини. Щиро дякую меценатам за сміливість бути поряд з Україною, з українською молоддю в такий нелегкий час. Дякую за непохитну віру в неї, за цінну підтримку освітнього потенціалу, за спільні зусилля для наближення нашої перемоги»,

відзначила Тетяна Лотиш.

«Попри всі негаразди, біди і біль, у світі є дуже багато добрих, небайдужих і щирих людей, які роблять його добрішим. Йдеться не тільки про фінансову підтримку, але й той зв’язок, коли люди, будучи незнайомими, синхронізуються через спільні цінності, думки й ідеї. Я докладу максимум зусиль, щоб цю ниточку добра передати іншим. Щиро дякую грантодавцям за добросердечність, віру в українську молодь, у наше світле майбутнє. Ми будемо продовжувати розвиватися, навчатися задля розвитку й розквіту нашої України»,

додала Ірина Матласевич.

«Отримання цієї стипендії – можливість старатися більше, оскільки найкращі старання дають нагороду. Це стимулює розвиватися і йти вперед. Цей грант показує, що я не даремно отримувала високі бали за навчання упродовж усіх навчальних років. Вважаю себе гідною отримати стипендію Фонду ім. Дарії Муцак-Ковальського та Михайла Ковальського, оскільки серед багатьох кандидатів були відзначені найкращі. Кожен, хто має можливість отримати стипендію (будь-яку) – переможець над своїм бажанням працювати»,

підсумувала Тетяна Кунаш.

Національний університет «Острозька академія» і студенти щиро дякують Фонду імені Дарії Муцак-Ковальської та Михайла Ковальського й Канадській Фундації Українських Студій за постійну підтримку, довіру й допомогу! Ваша підтримка є надзвичайно цінною у такий складний для нас всіх час. Від щирого серця сподіваємося на продовження цієї чудової традиції і на подальшу плідну співпрацю!