Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Запрошуємо долучитися до IV Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра»

07.11.2022

Інститут досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара за співпраці з Науковим товариством студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки НаУОА оголошують про проведення IV Всеукраїнського конкурсу серед учнівської молоді «Закордонне українство: вчора, сьогодні, завтра».

Мета конкурсу полягає у вивченні багатогранної діяльності світового українства, дослідженні ролі закордонних українців у процесі розвитку України і його значення задля перемоги України в російсько-українській війні, збереженні історичної пам’яті й національно-патріотичному вихованні дітей і молоді.

Термін проведення: 1 листопада – 22 грудня 2022 р. (включно).

До участі запрошуються здобувачі освіти 9-11 класів закладів загальної середньої й позашкільної освіти. Переможці, учасники конкурсу, а також їхні педагогічні наставники будуть відзначені Дипломами, Подяками й сертифікатами (електронними). Вибрані роботи конкурсантів будуть опубліковані на офіційних ресурсах Інституту.

Для участі в конкурсі необхідно:

  1. Підготувати есе (до 6 сторінок) на одну із запропонованих тем:
  • «Роль світового українства в російсько-українській війні»;
  • «Закордонне українство як чинник формування українського іміджу в світі»;
  • «Світовий Конґрес Українців – 55 років діяльності»;
  • «Яким я бачу розвиток співпраці між Україною та закордонним українством»;
  • «Закордонне українство та зовнішня політика України: шляхи та перспективи співпраці»;
  • «Світове українство як фактор збереження української ідентичності в світі»;
  • «Яким є майбутнє закордонного українства в країнах поселення?»;
  • «Аналіз політичних можливостей закордонних українців у країнах поселення».
  1. Розмістити допис про участь у конкурсі в соціальній мережі «Facebook» або «Instagram» й позначати хештег #idudnauoa. Допис у соціальній мережі має бути публічним і відкритим для перегляду.
  2. Заповнити заявку учасника в Google Forms й завантажити конкурсну роботу: https://forms.gle/U8S7tkqu5ccWKKjc7

Більше про вимоги до конкурсних робіт читайте за покликанням.

Із запитаннями й пропозиціями просимо звертатись до координатора конкурсу: Назар Мартинюк, електронна адреса: diaspora@oa.edu.ua