Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Психологічний фронт: про спростування розповів Вадим Любомирський

07.04.2022

У Національному університеті «Острозька академія» 7 квітня відбулася зустріч із здобувачем спеціальності 053 Психологія Вадимом Любомирським на тему «Як виховувати думки? Спростування».

«Спростування – це інструмент, метод для зміни ставлення до певної ситуації в нашому мисленні. Можна спростовувати ірраціональні переконання, перевіряючи їх на відповідність до реальності, у якій ми перебуваємо, до логічного очікуваного результату, або до користі, яку маємо можливість отримати. Спростування не є швидким способом позбутися симптомів. Головна проблема емоційного розладу не в автоматичних думках, а в нашому ставленні до цього»,

зазначив Вадим Любомирський.

Спікер додав, що найголовніше – це навчитися критично мислити. Під час спростування можна використовувати гумор, аргументи проти ірраціональних переконань у момент тривоги, шукати слабкі сторони. Вадим Любомирський підсумував, що не варто очікувати на швидкі результати, бо все потребує часу, досвіду й практики. 

Враженнями поділилася студентка 2 курсу спеціальності 053 Психологія Ірина Лис:

«Дякую за цю зустріч. Вона була дуже цікавою й інформативною. Я зрозуміла, як будувати ірраціональні переконання, а найголовніше – за допомогою яких критеріїв їх можна спростовувати».

До слова, у рамках психологічної служби відбуваються групи підтримки для всіх охочих у понеділок, середу й п'ятницю о 20.00. Доєднатися можна за покликанням: https://meet.google.com/une-cxrw-ove

 

Читайте також: