Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся тренінг у рамках сертифікатної програми для представників ветеранського середовища

07.12.2022

6 грудня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося заняття в рамках сертифікатної програми «Соціальне менеджерство в середовищі ветеранів». Лекцію на тему «Право на освіту учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни та їх дітей» провела викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін, юрисконсульт НаУОА Тетяна Лотиш.

Модерував захід Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА.

«Вітаю учасників нашої сертифікатної програми, пов’язаної із соціальним менеджерством у середовищі ветеранів. Ми говоримо про різні аспекти: і психологічні, і світоглядні, і юридичні. Дякуємо колезі з Острозької академії Тетяні Лотиш, яка погодилася сьогодні виступити в рамках сертифікатної програми й розповісти про те, як можна забезпечити освітні права ветеранів, їхніх дітей, сімей; а також осіб, які постраждали внаслідок бойових дій»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Під час лекції спікерка розповіла про пільговий вступ, право на зарахування за індивідуальною усною співбесідою, допуск до участі в конкурсному відборі за індивідуальною усною співбесідою; нормативно-правові акти, які регулюють право на освіту учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни і їх дітей тощо.

Тетяна Лотиш закцентувала увагу й на державній цільовій підтримці, яка передбачає:

  • повну або часткову оплату навчання в разі зарахування на місце державного (регіонального) замовлення відповідно до умов і правил прийому;
  • соціальні стипендії;
  • пільгові довгострокові кредити для здобуття освіти;
  • безплатне забезпечення підручниками;
  • безоплатний доступ до мережі Інтернет, систем баз даних у державних і комунальних навчальних закладах;
  • безоплатне проживання в гуртожитку.

 

Читайте також: