Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулося вручення нагород Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

06.12.2022

До Міжнародного дня волонтера 6 грудня в Національному університеті «Острозька академія» вручили нагороди Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного  викладачам і студентам закладу за волонтерську діяльність.

Зі вступним словом звернувся начальник відділення цивільно-військового співробітництва управління ОК «Захід», підполковник Андрій Рисюк:

«Сучасна реальність показує, що без вас, без надання освітніх послуг армії, без гуманітарної підтримки ми не здобудемо перемоги ніколи. Сьогодні в день Збройних сил України хочу привітати колектив Острозької академії за приклад волонтерської діяльності для всіх навчальних закладів. Ваш освітній процес найкращий, але темп, із яким ви здійснюєте волонтерську допомогу, не кожен зараз може наслідувати. У вашому університеті покоління найстарше показує приклад середньому, а середнє – наймолодшому. Цей зв’язок поколінь мав би бути в кожному начальному закладі. Від усіх військовослужбовців прийміть щирі слова вдячності».

Після цього відбулося вручення Почесних нагрудних знаків Головнокомандувача Збройних сил України ректору Острозької академії, професору, Герою України Ігорю Пасічнику; помічниці ректора з освітнього менеджменту, заступниці відповідального секретаря Приймальної комісії НаУОА Юлії Харчук; керівниці волонтерського центру Острозької академії, директорці Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Ользі Балацькій; деканесі факультету романо-германських мов Інні Ковальчук; студенту 3 курсу Навчально-наукового інституту права імені І. Малиновського Максиму Павлуню.

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник зазначив:

«Ми пишаєшся тим, що з перших днів війни Острозька академія бере активну участь у волонтерській роботі й допомагає Збройним силам України. Зараз ми долучилися до підтримки людей із деокупованих областей. Хочу подякувати й тим зарубіжним друзям, які підтримують нас із-за кордону. Без них не було б волонтерського руху як такого. Це їхня нагорода, а також всього колективу Острозької академії, який долучився до волонтерської діяльності. Те, що ми робимо, це невеличка крапля, але вона веде до перемоги, у яку ви всі віримо!».

Помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук зауважила, що співпраця з ОК «Захід» здійснюється відповідно до підписаного меморандуму 11 червня 2020 року за такими напрямами як надання якісних освітніх послуг військовослужбовцям і членам їхніх сімей, національно-патріотичне й військово-патріотичне виховання молоді, психологічно-соціальна підтримка ветеранів АТО та учасників бойових дій.

«Щиро дякуємо за плідну співпрацю, підтримуємо й молимося за кожного захисника і захисницю. Вітаємо із Днем Збройних Сил України, разом наближаємо перемогу!»,

додала Юлія Харчук.

Керівниця волонтерського центру НаУОА Ольга Балацька додала: 

«Вітаємо вас із Днем Збройних сил України, дякуємо вам за кожну хвилину нашого життя, кожен день. Бажаємо Божого благословіння, бо ви тримаєте небо над Україною».

Деканеса факультету романо-германських мов Інна Ковальчук зазначила: 

«Ця нагорода – заслуга всього колективу факультету романо-германських мов. Слова вдячності й низький уклін всім військовим – від солдата до генерала. Дякуємо за мирне небо над Острогом, прагнемо до мирного неба над всією нашою вільною незалежною Україною. Кожного дня молимося за вас Господу, щоб Він дарував вам фізичні й духовні сили витримати цю страшну війну і з перемогою повернутися додому. Віримо у вас. Слава Україні! Слава ЗСУ!».

Студент 3 курсу Навчально-наукового інституту імені І. Малиновського Максим Павлунь підсумував: 

«Дякую всім військовослужбовцям за захист, здатність вчитися під вашою безпекою. Сподіваюся, що мирний час якнайшвидше настане».