Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про початок навчання в Острозькій академії розповів Дмитро Шевчук

06.09.2022

Нещодавно розпочався новий навчальний рік. Ми поспілкувалися з доктором філософських наук, професором, проректором із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитром Шевчуком про початок навчання в Національному університеті «Острозька академія», а також важливість навчання під час війни.

- Як відбувся старт нового навчального року в Острозькій академії?

- Цей навчальний рік розпочинається в НаУОА в надзвичайно складних умовах – повномасштабна війна, яку розв’язала Російська федерація проти України. Однак ще весною ми вжили декілька заходів і прийняли важливі організаційні рішення, що допомагають нам повноцінно проводити освітній процес, хоча й у змішаному режимі. 

Навчальний рік в Острозькій академії розпочався з 1 вересня. Спочатку навчатися починають 2-4 курси бакалаврату і 2 курс маґістеріуму. Навчання відбуватиметься в дистанційному режимі. З 12 вересня розпочинається навчання першокурсників бакалаврату. Для них буде організоване очне навчання. Крім першого курсу, до очного навчання ми плануємо долучати старші курси, особливо ті спеціальності, специфіка яких цього потребує. 

З 1 жовтня до навчання приєднаються студенти 1 курсу маґістеріуму (формат їхнього навчання буде визначено відповідно до специфіки курсів і безпекової ситуації), а також аспіранти (для них викладання курсів буде організовано в дистанційному форматі). 

- Як відбувається організація науково-педагогічної роботи ОА цього семестру?

- Загалом ми гнучко підходимо до організації навчання в першому семестрі цього навчального року. Враховуємо багато факторів, а передусім безпекову ситуацію в країні й регіоні. Уже під час карантину через пандемію Covid-19 Острозька академія продемонструвала, що може ефективно реагувати на виклики й організовувати навчання в складних і невизначених умовах, не втрачаючи якість освіти, яка для нас є одним із головних пріоритетів.

- Чому важливо навчатися навіть у таких умовах, як зараз?

- Безперечно, попри війну, освітню й наукову діяльність академії потрібно продовжувати. Звісно, ми маємо зважати на безпеку викладачів і студентів (цьому питанню ректорат приділяє дуже велику увагу). Але, свого часу, Едмунд Берк сказав: «Для того, щоб запанувало у світі зло, треба, щоб хороші люди перестали щось робити». Так от, ворог якраз і чекає, щоб ми зневірилися в сенсі наших дій і перестали робити хороші справи. А навчання й викладання – це і є хороша справа, яку ми в Острозькій академії вміємо якісно робити.