Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Помічник ректора Едуард Балашов взяв участь у Національній нараді з міжнародної освіти

06.07.2022

6 липня помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Національного університету «Острозька академія», професор Едуард Балашов взяв участь у третій Національній нараді з міжнародної освіти з питань набору іноземних громадян на навчання та з питань промоції української вищої освіти за кордоном у 2022 році, яка відбулася за головуванням Першого заступника Міністра освіти і науки України Андрія Вітренка. 

У нараді взяли участь представники державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти» та понад 200 українських ЗВО. Під час наради обговорювалися питання навчання та вступу іноземних студентів, участі іноземних студентів програм міжнародної академічної мобільності, а також правові та міграційні питання, що стосуються навчання іноземців в українських ЗВО. Було обговорено та визначено пріоритетні напрямки проведення цьогорічної промоційної кампанії університетів, а також представлено бачення Міністерства освіти і науки України щодо проведення ефективної вступної кампанії.

«Сподіваємося, що результати наради щодо вступу іноземних студентів будуть зафіксовані на загальнодержавному рівні, вступна кампанія НУОА буде ефективною та успішною, і ми матимемо змогу продовжувати успішне функціонування підготовчих курсів навчання іноземців, ефективно впроваджувати можливості для участі іноземних студентів у програмах міжнародної академічної мобільності. Впевнені, що незабаром Україна переможе, і ми матимемо можливість повноцінно розвивати нашу міжнародну співпрацю, а також забезпечувати навчання іноземних студентів у рамках виконання стратегії інтернаціоналізації НаУОА»,

відзначає Едуард Балашов.