Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відкрили спеціалізовану вчену раду із захисту докторських дисертацій

11.07.2022

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки №530 від 06.06.2022 року «Про рішення з питань присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань та внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 7 квітня 2022 року № 320» у Національному університеті Острозька академія відкрили спеціалізовану вчену раду Д 48.125.03 з присудження наукового ступеня доктора наук за спеціальністю 19.00.07 – «Педагогічна та вікова психологія».

Голова ради: Каламаж Руслана Володимирівна, докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА.

«Наша спеціалізована вчена рада функціонує з 2012 року. Дві каденції з 2012 до 2018 року вона функціонувала з правом проводити захист на здобуття наукового ступеня кандидата психологічних наук, а з 2018 року ми вже отримали право проводити захист на здобуття наукового ступеня доктора психологічних наук. За цей період здобувачі з усіх куточків України захистили в раді 39 кандидатських і 6 докторських дисертацій з актуальних питань педагогічної та вікової психології. Примітно, що хоч і не так активно як раніше, але ми проводили захисти дисертацій і у складний період пандемії, налагодивши змішаний формат проведення захистів. І ось це вже четверта каденція нашої спецради. До її складу входять відомі українські вчені-психологи, за участі яких, я упевнена, буде здійснюватися якісна експертиза докторських досліджень і розвиватися українська психологічна наука»,

зазначає Руслана Каламаж.

Високий професійний рівень, академічна доброчесність, широкий науково-методичний світогляд і найкращі людські якості – це ті риси, які притаманні членам спеціалізованої вченої ради університету та допоможуть молоді швидко й продуктивно рухатися до наукових вершин.