Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про контроль громадянами своєї громади розповіла Наталія Малиновська

09.12.2022

5 грудня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося третє заняття викладачів за програмою навчального модуля «Політична грамотність». Спікерка онлайн-зустрічі: Наталія Малиновська, кандидатка політичних наук, старша викладачка кафедри національної безпеки та політології. Модерувала захід Зоя Столяр, кандидатка педагогічних наук, старша викладачка кафедри української мови і літератури.

Наталія Малиновська презентувала тему «Як громадяни можуть контролювати свою громаду». 

«Дуже рада, що маєте можливість долучитися до нашої зустрічі. Сьогодні ми продовжуємо говорити про політичну грамотність і культуру, те, що допомагає нам бути свідомими й відповідальними громадянами»,

зазначила Наталія Малиновська.

Під час лекції спікерка розповіла про те:

  • як наповнюється місцевий бюджет;
  • звідки і які кошти надходять до місцевого бюджету;
  • які є шляхи втрати коштів місцевого бюджету;
  • які є механізми впливу громадян на місцевий бюджет;
  • як громадяни можуть контролювати бюджет і владу;
  • як українське законодавство регулює громадський контроль;
  • як вирішувати проблеми в громаді;
  • які є інструменти участі;
  • які є перешкоди громадського контролю.

 

Читайте також: