Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Релігієзнавці Острозької академії – слухачі лекцій провідних науковців світу

05.10.2022

3-5 жовтня 2022 р. здобувачі ІІ освітнього рівня ОП «Релігієзнавство» мали можливість послухати авторські лекції визнаних вітчизняних та закордонних дослідників у сфері релігієзнавтсва, запрошених завдяки співпраці Національного університету «Острозька академія» та Християнської Відкритої Академії.

3 жовтня в межах курсу «Християнський місіонерський рух: контекст культурних перетворень» студенти поспілкувалися із Чарльзом Уайтом (Charles White), професором християнської думки та історії в Університеті Спрінг Арбор (Spring Arbor University), Мічиган, США. Під час лекції студенти мали змогу дізнатися про кейси із місіонерської діяльності в розрізі конфесій та світової історії, простежити взаємовплив релігії, культури та традиції.

Чарльз Уайт (Charles White) закінчив Гарвардський університет, отримав науковий ступінь з історії церкви в Бостонському університеті. Опублікував коментарі до перших п’яти малих пророків, наукову біографію Фібі Палмера, а також академічні статті про американське пуританство, М.Лютера, Дж.Уеслі та ін. Із 2018 року відвідує Україну з лекціями на різних заходах та в освітніх установах.

4 жовтня студенти слухали авторські лекції Максима Колиби, доктора філософії з права, заступника директора з адміністративних питань та розвитку, старшого викладача Школи права УКУ про «Юридичне забезпечення свободи совісті і віровизнання»; мали змогу розібрати приклади реалізації свободи віросповідання в Україні.

5 жовтня відбулися лекції з курсу «Порівняльне релігієзнавство», головним лектором на яких був Ґленн Саншайн (Glenn Sunshine) – почесний професор історії Центрального державного університету штату Коннектикут, науковий співробітник Інституту вивчення релігії та свободи Актона. Ґрунтовність, системність, глибина викладу матеріалу була відзначена усіма слухачами.

Ґленн Саншайн (Glenn Sunshine) відзначений міжнародними нагородами, автор книг та низки публікацій з історії, теології, культури; постійний оглядач журналу «Світогляд» (Worldview Journal) Центру Колсона (Colson Center for Christian Worldview).

«Спілкування з провідними науковцями-релігієзнавцями, аналітиками релігійної сфери дозволяє розширити кругозір студентів, критично подивитися на традиційні проблеми, виділити актуальні проблеми сучасності. Такий досвід був реалізований завдяки співпраці із Християнською Відкритою Академією та продовжуватиметься й надалі»

розповіла Катерина Якуніна, старший викладач кафедри філософії та культурного менеджменту.