Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі Острозької академії навчаються стратегуванню якості освіти ЗВО у Школі освітніх інновацій

08.09.2022

5 вересня в Національному університеті «Острозька академія» в рамках навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій» відбулося перше заняття викладачів за програмою навчального модуля «Студії зі стратегування якості освіти ЗВО: від парадигми до практики». Спікер онлайн-зустрічі: Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА. Модерувала захід кандидатка філологічних наук, доцентка, керівниця Школи освітніх інновацій Юлія Маслова

«Найщиріші вітання всім учасникам нашого навчально-методичного центру. Школа освітніх інновацій працює згідно з Рамкової програми ЄС, де є 8 основних компетентностей, універсальних для всіх напрямів галузей науки. Тому упродовж 3 років нашої діяльності ми видали вже багато сертифікатів, які були підтверджені Міністерством освіти і науки й загалом отримали схвалення»,

зазначила Юлія Маслова.

Дмитро Шевчук презентував тему «Етос університету: поміж традицією і майбутнім». Зокрема спікер зазначив, що, відповідно до Стратегії Острозької академії, етос ОА дорівнює цінностям у поєднанні з принципами. За словами пана Дмитра, цінності Острозької академії такі: академічна чесність, рівність у доступі до знань, прозорість діяльності, високі моральні й духовні цінності, свобода наукових досліджень, активна громадянська позиція, висока якість освітніх послуг.

«Острозька академія приділяє значну увагу моральному й духовному вихованню студентів, бо ми вважаємо, що в епоху, коли можемо спостерігати певну релятивізацію цінностей, панування нігілізму – це дуже важливо. Також постійно наголошуємо, що наша позиція полягає в тому, щоб формувати активних громадян, які будуть працювати на користь своєї країни»,

додав Дмитро Шевчук.

Дмитро Шевчук розповів і про принципи Острозької академії, зокрема справедливість і відсутність дискримінації, довіра членів спільноти один до одного, повага до аргументованих думок, солідарність і порядність у стосунках із партнерами тощо.

«Важливо, щоб університет спирався на певну традицію, яка дає для нього потенціал для творення його етосу, визначення набору цінностей і принципів, на основі яких університет буде здійснювати свою освітню й наукову діяльність. Гасло «Традиція, що творить майбутнє» закономірно витворилося в нашому університеті, бо ми спираємося на традицію Острозької академії ХVІ століття, але й розвиваємо інноваційні освітні програми»,

підсумував Дмитро Шевчук.

Наприкінці заходу Дмитро Шевчук зазначив, що університет повинен дати знання й компетентності, критичне мислення, світогляд й цінності, соціальний капітал, а також навчити вчитися.