Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відбулася зустріч представників Острозької академії з педагогами Славутської ОТГ

05.09.2022

5 вересня відбулася зустріч представників Національного університету «Острозька академія» з педагогами Славутської ОТГ.

Учасниками заходу від Острозької академії стали: Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НаУОА; Єлизавета Тимощук, викладачка кафедри психології та педагогіки, провідна фахівчиня інформаційно-рекламного відділу НаУОА; Ольга Балацька, кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки; Тетяна Лотиш, викладачка кафедри цивільно-правових дисциплін, юрисконсульт НаУОА.

Тема зустрічі – «Нові можливості підвищення кваліфікації у Національному університеті «Острозька академія».

Зі вступним словом звернулася помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НаУОА Юлія Харчук. Вона зауважила, що Острозька академія разом із Центром професійного розвитку педагогічних працівників, зокрема і Славутською територіальною громадою, співпрацює вже не перший рік.

«Надзвичайно дякуємо за цю співпрацю. Не раз наші педагоги приїжджали до вас у серпні на форуми освітян, зимові школи до учнів і проводили дуже багато різних заходів. Ми вже детальніше на умовах підписаного договору розпочинаємо співпрацювати з вами, тому що вразив нестандартний креативний підхід до своєї повсякденної педагогічної діяльності; прагнення постійно вдосконалювати свою педагогічну майстерність і віддавати все найкраще дітям, але водночас розуміти, що навчати наше молоде покоління якісно й правильно педагог може лише тоді, коли має для цього ресурс, сили й енергію. Саме в такому руслі ми проводимо підвищення кваліфікації для наших педагогів».

Юлія Харчук закцентувала увагу на основних напрямках співпраці, а також на переліку програм й онлайн-курсів у рамках підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

Єлизавета Тимощук розповіла про програму в рамках підвищення кваліфікації «Інноваційні методи та нетворкінг для педагогів», а ще про її тематичні блоки.

«Надзвичайно приємно бачити багато людей, які зацікавлені підвищенням кваліфікації. Для мене підвищення кваліфікації – це не просто отримання сертифіката, це про те, що ви справді хороші, вмотивовані особистості, які готові розвиватися й вдало адаптовуватися до всіх реалій сьогодення»,

додала Єлизавета Тимощук.

Спікерка провела майстер-клас і розповіла про стрес, хвилювання й тривогу, а також поділилася основними прийомами, які можна використовувати як педагогам, так і загалом упродовж життя. Зокрема це релаксація – насамперед варто робити певні позитивні установки або афірмації, застосовувати самонавіювання; наявність позитивного настрою – дозволяє досліджувати негативні установки, які вже є в людини; вміння правильно дихати.

Ольга Балацька й Тетяна Лотиш презентували програму підвищення кваліфікації педагогів закладів загальної середньої освіти, а саме «Освітнє право: ЗЗСО». Тетяна Лотиш також закцентувала увагу на тематичних блоках програми.

Алла Поліщук, директорка КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Славутської міської ради, підсумувала:

«Від усієї освітньої спільноти Славутської територіальної громади висловлюю вдячність фахівцям, науковцям Острозької академії за багаторічну партнерську взаємодію. Ви сприяєте професійному розвитку педагогів, долучаєтеся до освітніх заходів, які є цікавими, змістовними, науковими (лекції, майстер-класи, тренінги). Окрім цього, здійснюється підтримка юних науковців і їх наставників, ґрунтовна профорієнтаційна діяльність. Ми маємо дуже багато планів, цікавих перспектив. Дякую вам за таку співпрацю!».

До слова, ознайомитися з переліком програм й онлайн-курсів у рамках підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти можна за покликанням: https://www.oa.edu.ua/ua/osvita/pidvishhennya_kvalifikacii/