Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії презентували аудіотур університетом

04.11.2022

Музей Національного університету «Острозька академія» презентував аудіотур закладом. 

Як розповідає Ольга Шляхова, співробітниця й екскурсовод-лектор Музею історії НаУОА, аудіотур ОА – це коротка 30-хвилинна й водночас цілісна екскурсія про історію Острозької академії як навчального закладу, про історію будівель, де зараз знаходиться університет. Призначений аудіотур як для студентів, викладачів, так і пересічних людей, які приїхали до університету й хочуть дізнатися про його історію.

Аудіотур ОА – це маршрут, що складається з дев’яти локацій. За словами Ольги Шляхової, користуватися аудіотуром просто:

  1. Щоб прослухати аудіоекскурсію, вам потрібен тільки смартфон і доступ до мережі інтернет. 
  2. В аудіотурі кожна локація має свій порядковий номер. Це зручно для тих категорій відвідувачів, які хочуть дізнатися історію ОА комплексно, крок за кроком. 
  3. Початком маршруту є в’їзна арка Острозької академії. На ній розміщена таблиця №1 із QR-кодом. Засканувавши його за допомогою мобільного телефона, ви побачите пропозицію послухати або прочитати історію про той об’єкт, біля якого знаходитесь.
  4. Потім аудіогід скеровує вас до наступної локації, де потрібно засканувати черговий QR-код, дізнатися продовження історії й наступну точку маршруту, до якої треба прямувати.
  5. Відвідувачі, яких цікавить певна конкретна пам’ятка з маршруту, мають можливість дізнатися лише її історію, засканувавши QR-код тієї локації. Тобто аудіотур ОА – це водночас і цілісний маршрут, і окрема розповідь про місце, яке ви бачите перед собою.

Ольга Шляхова додає, що таким чином у формі неспішної прогулянки можна дізнатися основне про Острозьку академію. 

«Аудіотур є у вільному доступі 24/7. Це зручно і для студентів, бо не всі з них мали можливість відвідати екскурсію через карантин, і для їхніх друзів чи батьків, які приїхали в Острог і мають змогу дізнатися цікаві факти про академію в зручний для себе час. Туристи, які приїхали в місто і з будь-яких причин не змогли потрапити в музей університету – ще одна категорія, для якої призначений аудіотур. Для них ця можливість пройтись аудіомаршрутом поглиблює інтерес до історії Острозької академії. І, попри те, що аудіотур був презентований не так давно, у нас уже були відвідувачі, які замовили екскурсію Музеєм історії НаУОА, аби на власні очі побачити більше про історію, яку вони дізнались в аудіогіді»,

підсумовує Ольга Шляхова.