Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

100 днів війни в Україні

03.06.2022

100 днів в Україні триває війна. Гинуть наші захисники й мирне населення. Російські війська знищують українські міста й села, але Збройні Сили України продовжують мужньо захищати землі від загарбника.

Незважаючи на такі важкі часи в історії нашої держави, Національний університет «Острозька академія» продовжує функціонувати. Викладачі, працівники і студенти закладу активно працюють на різних фронтах: волонтерському, інформаційному, духовному, психологічному, історичному, поетичному, філологічному, юридичному, економічному тощо. В Острозькій академії відбувається низка наукових, виховних, культурно-просвітницьких заходів. 

Проректорка з навчально-виховної роботи, професорка, докторка психологічних наук Руслана Каламаж зазначила, що є таке поняття як резильєнс, життєстійкість. Воно стосується особистості, означає здатність відновлюватися й продовжувати діяльність, навіть коли щось іде не за планом, у стресогенних умовах.

«Резильєнс можна застосувати й до організації, а саме до нашого університету. Як і під час епідемії ковіду, усі служби університету в ситуації воєнного стану змогли динамічно перелаштуватися на роботу в нових умовах. Завдяки нашій злагодженості, здатності самоорганізовуватися, не чекаючи вказівок зверху, нашим цінностям і мотивації ми змогли не тільки динамічно функціонувати, повноцінно забезпечуючи навчальний процес, але й організувати потужну волонтерську діяльність на допомогу нашим Збройним силам, переміщеним особам, колегам-освітянам, тим, хто потребує допомоги. Ми віримо, що Україна обов’язково переможе!»,

підсумувала Руслана Каламаж.

Уся університетська спільнота розуміє, наскільки зараз важливо бути об’єднаними й допомагати. Крім того, викладачі, працівники і студенти університету моляться за мир у державі, перемогу, наших захисників, лікарів, рятувальників, усіх, хто допомагає Україні. 

Ми віримо, що зусилля кожного українця допоможуть перемогти ворога. Перемога буде незабаром! Слава Україні! Героям Слава!