Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Академічна спільнота Острозької академії звернулася за підтримкою до світового наукового співтовариства

03.03.2022

Від імені академічної спільноти Острозької академії було надіслано звернення до міжнародних наукометричних баз, міжнародних рейтингів, європейських програм академічного обміну з проханням підтримати Україну в її боротьбі із російською агресією.

У листі зазначається, що

«24 лютого 2022 року Російська федерація здійснила військове вторгнення в Україну, розв’язавши злочинну війну з українським народом. Росія та її диктаторський режим не може змиритися з тим, що Україна після Революції Гідності впевнено стала на шлях демократичного розвитку і хоче стати частиною європейської спільноти. Цінності свободи, гідності, рівності, які сповідує наш народ, виявилися «небезпечними» для російського народу, який підкорився авторитарній владі і живе у віртуальній реальності російської ідеології.

Російські війська в Україні чинять численні злочини щодо мирного населення України: бомблять житлові квартали в Києві, Харкові, Житомирі, Херсоні, Маріуполі і ще багатьох містах нашої прекрасної країни. Вони використовують заборонену зброю, вчиняють мародерства, руйнують інфраструктуру, знищують пам’ятки культури, вбивають цивільних.

Російська федерація продемонструвала справжнє обличчя, сповнене агресії. Жоден російський університет, жодна наукова інституція не засудила вторгнення російських військ в Україну».

Звернення було направлене до міжнародних наукометричних баз (Scopus, Web of Science, Index Copernicus, Erih Plus, DOAJ), Європейської комісії, Erasmus офісу в Україні, міжнародних рейтингів університетів (QS World University Rankings, Webometrics, THE World University Rankings)