Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулося офіційне відкриття грантового проєкту «Резилієнтний підхід у підготовці майбутніх вчителів в Україні та країнах Вишеградської четвірки»

02.12.2022

2 грудня в Національному університеті «Острозька академія» відбулося офіційне відкриття грантового проєкту Вишеградського фонду «Резилієнтний підхід у підготовці майбутніх вчителів в Україні та країнах Вишеградської четвірки» (Resilience approach in cross-cultural training of future teachers in Ukraine and V4 countries).

Цей проєкт Острозька академія реалізує спільно з Жилінським університетом (Словаччина), Палацьким Університетом Оломоуц (Чехія) та Університетом у Бєльсько-Бяла (Республіка Польща). 

Зі вступним словом звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник: 

«Щиросередчно вітаю вас зі стін найстарішого й водночас наймолодшого навчального закладу України – Острозької академії. На жаль, цей проєкт відбувається в період війни в Україні, але водночас він викликає почуття радості, бо зараз нашу державу підтримує вся світова спільнота. Дуже приємно, що саме в цьому проєкті відчуваємо дружню підтримку колег з Польщі, Чехії, Словаччини. Ваша участь – це теж допомога нашій країні. Упевнений, що до кінця проєкту ми отримаємо перемогу і вже в мирній Україні проведемо підсумкову конференцію у стінах Острозької академії».

Керівниця проєкту від Острозької академії, докторка психологічних наук, професорка кафедри психології та педагогіки НаУОА, гарантка освітньої програми «Початкова освіта з поглибленим вивченням англійської мови» Галина Гандзілевська представила колектив авторів і реалізаторів проєкту від Острозької академії. 

«Вітаю всіх учасників проєкту й дуже тішуся, що можемо офіційно зустрітися. Неофіційно ми з кожним координатором від університетів-партнерів уже тісно співпрацюємо. Багато роботи виконали й почали реалізовувати поставлені нами завдання. Дякую кожному партнерському університету за це»,

додала Галина Гандзілевська.

Едуард Балашов, доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА, координатор проєкту розповів про історію Острозької академії, їі міжнародну співпрацю, а також факультети й інститути НаУОА.

«Острозька академія має багато спільного з кожним з університетів цього консорціуму – освітні традиції, висока якість навчальних послуг, прагнення до інтернаціоналізації тощо. Упевнений, що цей проєкт Вишеградського фонду буде успішно реалізований і сподіваюся, що він стане першим кроком у налагодженні нашої майбутньої плідної довготривалої співпраці»,

зазначив Едуард Балашов.

Також під час зустрічі представники Жилінського університету, Палацького Університету Оломоуц й Університету в Бєльсько-Бяла презентували свої університети, розповіли про їхню історію й сучасність.

«Приємно було почути презентацію, дізнатися про ваші університети, познайомитися з вами ближче. Ця презентація свідчить про те, що проєкт буде успішним. Сподіваюся, що наші наступні зустрічі будуть такими ж плідними, як сьогодні»,

підсумував Ігор Пасічник.

 

Читайте також: