Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Братство спудеїв передало естафету Марафону вдячності Студентському уряду ЛНУ ім. І. Франка

02.11.2022

Нещодавно в Національному університеті «Острозька академія» провели Марафон вдячності, організований задля обʼєднання академічної спільноти НаУОА і ще більшої популяризації волонтерської діяльності серед студентів.

У рамках марафону відбулися різні студентські заходи: ярмарки, співанки, лотереї, аукціони, кінопокази, квест тощо. Голова Братства спудеїв 2021-2022 років Лілія Павленко зауважила, що об’єднавчим символом стала скринька для зібраних на заходах коштів, яка передавалася з дня в день між факультетами й інститутами. Так, за словами Лілії Павленко, виникла назва «марафон», коли один факультет передає естафету іншому. 

«Символізм слова «вдячність» закладений у тому, що ми вдячні військовим за можливість навчатися, жити, планувати своє майбутнє. Тому всі зібрані кошти були передані на потреби ЗСУ»,

зазначила Лілія Павленко.

Зокрема завдяки спільним зусиллям академічної спільноти вдалося зібрати 21766 тисяч гривень. На ці кошти для військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького були придбані обігрівачі й харчові продукти. Благодійну гуманітарну допомогу бійцям 30-ї бригади передали 26 жовтня.

Голова Братства Спудеїв Інституту міжнародних відносин та національної безпеки Олександр Севастьянов зауважив:

«Психологічно для мене ця поїздка була складною, оскільки це перший досвід у спілкуванні з військовими. Але після розмови зрозумів, що ці люди залишили лише позитивне враження. І поїздка стала дуже корисною, бо вкотре повернула мене до реальності й нагадала, що потрібно далі допомагати нашим воїнам».

Олександр Севастьянов додав: важливість Марафону вдячності полягає в тому, що студенти як повноцінні волонтери забезпечили українських військових необхідними для них речами. На думку Олександра Севастьянова, від 24 лютого маленької допомоги не існує й кожна допомога є важливою. Тому студенти Острозької академії зробили дуже важливу справу, зібравши кошти під час марафону.

Крім цього, Братство спудеїв вже передало естафету Марафону вдячності Студентському уряду Львівського національного університету ім. І. Франка.

«Хочемо, аби ініціатива жила й набирала популярності. Саме тому вирішили передати естафету нашим друзям із ЛНУ ім. І. Франка»,

додала Лілія Павленко.

Ангеліна Бережненко, ВО голови Студентського уряду ЛНУ ім. І. Франка підсумувала:

«Ми співпрацюємо із самоврядуванням Острозької академії не вперше. Уже раніше разом із ними й Благодійним фондом Сергія Притули збирали кошти на 10 позашляховиків для військових. Так і почалась наша благодійна співпраця. Тому дуже зраділи, коли побачили пропозицію від колег долучитись до ініціативи Острозької академії «Марафон вдячності». Кожен із нас досі щодня частково наближає перемогу різними видами волонтерства. До речі, ми вже домовились з університетом, якому передамо естафету Марафону. Цей заклад знаходиться на відстані тисячі кілометрів!».

Зокрема Студентський уряд ЛНУ ім. І. Франка в межах Марафону вдячності планує запустити на Львівщині нову хвилю волонтерських ініціатив: плетіння білих сіток для маскування, виготовлення окопних свічок, допомога Домівці врятованих тварин і низку інших важливих подій.

Запрошуємо всіх охочих приєднатися до Марафону вдячності й відтворити його у своєму університеті!