Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Літня бізнес-школа в Острозькій академії

01.07.2022

З 27 червня до 1 липня професорсько-викладацький склад кафедри фінансів, обліку і аудиту Національного університету «Острозька академія» організував і провів безкоштовну Літню бізнес-школу. Мета – популяризація фінансової й облікової грамотності у веденні бізнесу серед молоді як шляху до особистої реалізації. Участь взяли випускники 10-11-их класів закладів загальної середньої освіти України.

Кожен день учасники мали змогу відвідати тренінги на різну тематику.

Дата проведення Тема тренінгів Викладач
27 червня  Підприємництво, його організація та функціонування. проф. Кривицька О.Р.
27 червня  Підприємництво: оподаткування та облік. проф. Мамонтова Н.А.
28 червня  Підприємництво: від бізнес-ідеї до її реалізації. доц. Шулик Ю.В.
28 червня  Презентація бізнес-ідеї в підприємництві. доц. Шулик Ю.В.
29 червня  Життєвий цикл бізнес-ідеї у контексті антикризового управління. доц. Харчук Ю.Ю.
29 червня Ризик-менеджмент у підприємництві. доц. Харчук Ю.Ю.
30  червня  Фінансова подушка та резерви домогосподарства. доц. Дем’янчук О.І.
30 червня  Інвестиції та заощадження. проф. Мамонтова Н.А
01 липня  Накопичувальне страхування – розумна інвестиція для розважливих. проф. Кривицька О.Р.
01 липня  Досягнення фінансових цілей та фактори успіху на шляху їх досягнення. доц. Дем’янчук О.І.

Докторка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, заступниця декана економічного факультету з навчально-наукової роботи Ольга Дем’янчук зазначила: візія, яку обрала Літня бізнес-школа НаУОА «Фінанси та облік вивчай – успішний у бізнесі ставай!», досягнута. 

«Слухачі впродовж занять набули компетентностей щодо організації підприємництва, особливостей оподаткування ФОПів, обліку їх діяльності й подання звітності; на практичних заняттях розробляли свій продукт чи послугу, проводили сегментацію клієнтів, формулювали візію й місію свого бізнесу, визначали ресурси, створювали команду та презентували продукт. Слухачі сформували чітке розуміння того, що володіння фінансовими й обліковими навичками робить їх успішними в бізнесі. Фінансові аналітики та обліковці завжди будуть топовими професіями у ХХІ сторіччі. Також учасники обговорювали на заняттях прийняття правильного управлінського рішення, визначення напрямів виведення свого бізнесу з кризи»,

зауважила Ольга Дем’янчук.

За словами пані Ольги, на підсумкових модулях слухачі отримали навички формування фінансових резервів, дізналися, як вигідно інвестувати, заощаджувати і використовувати накопичувальне страхування, як розумну інвестицію. На завершення учасники Літньої бізнес-школи НаУОА мали можливість сформулювати свою фінансову ціль і набули компетентностей у дотриманні фінансової дисципліни. 

«Ми пишаємось нашими 17-річними слухачами, які вже сьогодні роблять свій свідомий вибір – власного саморозвитку й досягнення нових цілей. Дуже хочеться бачити цих молодих амбітних людей студентами нашого факультету»,

додала Ольга Дем’янчук.

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту, помічниця ректора з освітнього менеджменту, заступниця відповідального секретаря Приймальної комісії НаУОА Юлія Харчук зауважила, що проведення тематичних шкіл для абітурієнтів в онлайн та офлайн форматах стало хорошою традицією Острозької академії. 

«Літня бізнес-школа НаУОА, хоч і відбулася вперше й дистанційно, надала нам із колегами чудову можливість п'ятиденного цікавого та насиченого спілкування з цілеспрямованою молоддю Рівненської, Хмельницької й Київської областей. Приємно, що учасники школи поділяють наші погляди щодо надзвичайної важливості професій фінансового бізнес-аналітика, бухгалтера, аудитора, податкового інспектора, антикризового менеджера, страхового й банківського аналітика, фахівця з управління інвестиціями й проєктного менеджера. Вступна кампанія 2022 року складна та непередбачувана, однак ми разом зробимо її успішною для кожного нашого вступника! Дорогі абітурієнти! Чекаємо Вас на освітніх програмах «Фінанси та бізнес-аналітика», "Облік і оподаткування"!»,

додала Юлія Харчук.

Враженнями від участі у бізнес-школі поділилися Катерина Рибак, учениця Славутського ліцею ||~||| ступенів Хмельницької обласної ради, а також Діана Герасимчук, учениця опорного закладу «Оженинський навчально-виховний комплекс «Школа І-ІІІ ступенів №2 - дошкільний навчальний заклад».

«Мені дуже приємно було поспілкуватися з вами, почути ваші корисні поради. Сподіваюся, що ця інформація мені знадобиться»,

підсумувала Катерина Рибак.

«Хочу дуже подякувати за такий новий досвід. Було цікаво слухати вас на лекціях, також практикуватися створювати свої бізнес-ідеї. Рада, що змогла взяти участь у цій Літній бізнес-школі. Сподіваюся, що вступлю до Острозької академії»,

зазначила Діана Герасимчук.

Кожен учасник отримав сертифікат, який буде суттєвою перевагою під час вступу на контрактну форму здобуття вищої освіти на економічні спеціальності й підвищить якість мотиваційного листа.

Чекаємо вас у Національному університеті «Острозька академія»!