Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Щиро вітаємо Оксану Балашову із захистом дисертації

31.05.2021

Професорсько-викладацький колектив Національного університету «Острозька академія» щиро вітає викладачку кафедри політології та національної безпеки НаУОА Оксану Володимирівну Балашову із блискучим захистом докторської дисертації. 

Захист дисертації Оксани Балашової на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 05 Соціальні та поведінкові науки за спеціальністю 052 Політологія відбувся 31 травня 2021 року в онлайн-форматі на засіданні Разової СВР ДФ 35.052.065 у Національному університеті «Львівська політехніка», з використанням платформи ZOOM. 

Дисертація докторки філософії Оксани Балашової на тему «Еволюція партійних систем України та Республіки Польща (1989-2019 роки)» була виконана в рамках науково-дослідної теми кафедри політології та національної безпеки за науковим консультуванням докторки політичних наук, професорки НаУОА Тетяни Віталіївни Сидорук

У результаті проведеної роботи було побудовано авторську дослідницьку модель для аналізу партійних систем України і Польщі, їх еволюції, яка включає індекс націоналізації, індекс електоральної волатильності та модель трикутника Нагаями у поєднанні з якісною інтерпретацією числових показників, що дозволяє всебічно та аргументовано визначити особливості процесу еволюції партійних систем досліджуваних країн.

Бажаємо Оксані Балашовій подальших успіхів, творчого натхнення в реалізації наукових задумів, нових досягнень та здійснення професійних планів!