Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Міжнародна конференція «Футурологічний конгрес: фантастичні світи Станіслава Лема»

30.09.2021

Міжнародна конференція «Футурологічний конгрес: фантастичні світи Станіслава Лема» відбулася в Національному університеті «Острозька академія» 30 вересня. Учасниками були представники різних університетів як в Україні, так і за кордоном. Конференція відбувалася за підтримки Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку.

З вітальними словами виступили генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк й професор, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія» Дмитро Шевчук.

Модераторами конференції були: проректор НаУОА Дмитро Шевчук, консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Пьотр Урбановіч і професорка кафедри української мови та літератури НаУОА Олександра Вісич.

«Станіслав Лем - це непересічна особистість, письменник, футуролог, філософ. У його творах ми надибуємо дуже глибоке розуміння людської природи й тенденцій розвитку людської цивілізації. З огляду на те, що цього року відзначається 100-річчя з дня народження Лема, ми вирішили провести конференцію, яка присвячена різним аспектам його творчості. Назва конференції відсилає до назви відомого твору Лема – «Футурологічний конґрес». А сам захід мав міждисциплінарний характер, оскільки об'єднав філософів, літературознавців, культурологів з України й Польщі. Національний університет «Острозька академія» надзвичайно вдячний Генеральному Консульству Республіки Польща, Генеральному Консулу Славоміру Місяку, пані Консул Терезі Хрущ і пану Консулу Пьотру Урбановічу за підтримку ініціативи проведення конференції, а також за багаторічну плідну співпрацю в рамках наукових і культурних проектів»,

розповів Дмитро Шевчук.

Під час конференції учасники (-ці) почули доповіді одне одного, дізналися багато інформації про постать Станіслава Лема й мали можливість поставити запитання своїм колегам.