Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорювали сімейні цінності

30.09.2021

Виїзне засідання Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій відбулося 30 вересня в актовій залі Національного університету “Острозька академія. У ньому взяли участь понад 40 представників різних конфесій та органів влади. Зокрема, міністр соціальної політики України Марина Лазебна, голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан, заступниця міністра молоді та спорту України Марина Попатенко, голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, Острозький міський голова Юрій Ягодка тощо.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОДА, зазначив:

“Тема засідання – сімейні цінності. Оскільки Рівненщина є лідером у народжуваності, у нас найбільша кількість мам-героїнь, питання фундаментальних сімейних цінностей і родини для нас пріоритетне. Ми обрали Острозьку академію для проведення цього заходу саме тому, що вона є колискою цінностей Рівненської області, нагадаю, що це найдавніший університет України, якому цього року виповнюється 445 років”.

Під час засідання прийняли резолюцію ВРЦіРО щодо необхідності розробки державної сімейної політики. Вона полягає в співпраці Міністерства освіти й науки України з Всеукраїнською радою церков та релігійних організацій. Головна мета резолюції – покращення сімейних цінностей і швидке реагування на виклики важливого соціального інституту – сім’ї. Усі учасники заходу брали активну участь в обговоренні резолюції та нагальних питань щодо сім’ї загалом.

Зі словом виступив Блаженніший Святослав Шевчук:

“Це є спільна справа, яку ми сьогодні обговоримо, внесемо зміни, а відтак будемо разом здійснювати. Проєкт резолюції, який ми маємо проголосити, стосується необхідності розробки державної сімейної політики”.

Після офіційної частини заходу всіх учасників конференції запросили на екскурсію центральним і новим корпусами академії, відвідали також Студентсько-викладацький храм преп. Федора Острозького.

Більше фотографій із події: https://fex.net/uk/s/a6olkko