Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти контрактної форми навчання можуть отримати пільгові кредити

29.07.2021

Постановою Кабінету Міністрів України від 29 серпня 2018 р. №673 затверджено порядок пільгового кредитування для здобуття професійно-технічної та вищої освіти.

Для студентів, які вступили цьогоріч до університету й навчаються за денною і заочною формами на контрактній основі — це хороша можливість здобувати вищу освіту на умовах цього кредитування.

«Умови кредитування досить доступні і вигідні. Студент, який хоче отримати освіту, а батьки не мають коштів, може навчатися за рахунок цього кредиту. Після закінчення університету, через 12 місяців упродовж п'ятнадцяти років, він має повертати цей кредит, коли працевлаштований. За користування кредитом сплачується лише 3% річних. Також для отримувачів кредиту є низка пільг. Наприклад, люди з інвалідністю першої групи взагалі звільняються від сплати кредиту, або якщо вони набули цю інвалідність після завершення навчання під час сплати кредиту. Також отримувачі кредиту, у разі їх одруження чи заміжжя, при народженні першої дитини, звільняються від сплати відсотків, при народженні другої — сплачують 75%, при народженні третьої — 50%. Якщо ж випускники упродовж п'яти років пропрацюють у сільській місцевості державної або комунальної установи, то вони також звільняються від сплати кредиту. Як на мене, держава йде назустріч молоді, адже дає можливість отримати вищу освіту за омріяним фахом»,

розповідає заступник головного бухгалтера НаУОА Антоніна Марченко.

Отримати детальну консультацію можна за номером: +38 (067)-360-58-53 (Антоніна Вікторівна Марченко).

 

Ознайомитися з Постановою можна за покликанням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/673-2018-п