Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії визначили переможців Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури

29.03.2021

Кафедра української мови і літератури Національного університету «Острозька академія» традиційно підбила підсумки Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2021.

У першому етапі олімпіади, який тривав упродовж лютого – березня, узяло участь понад 400 учнів з усіх регіонів України. Учасники виконували тестування на платформі olimp.oa.edu.ua, яке за складністю відповідало чинній програмі ЗНО з української мови і літератури. Оскільки цьогорічне ЗНО передбачає більше роботи з текстами, відповідно організатори олімпіади врахували цей аспект, додавши до завдань публіцистичні тексти Петра Кралюка, які знайомили учнів із видатними діячами Острозької академії XVI ст.

До другого (фінального) етапу потрапило 30 школярів із Львівської, Полтавської, Миколаївської, Черкаської, Закарпатської, Сумської, Донецької, Волинської, Вінницької, Тернопільської, Одеської та Рівненської областей. У зв’язку з карантинними обмеженнями цей етап також відбувся дистанційно. Учасники писали шкільний твір у форматі ЗНО на тему «Чи потрібно читати книги в еру ґаджетів?». Задля утвердження академічної доброчесности всі учнівські твори було перевірено на наявність текстових збігів, і журі з приємністю відзначило високу оригінальність усіх надісланих текстів.

За результатами оцінювання переможцями Всеукраїнської учнівської інтернет-олімпіади з української мови і літератури-2021 стали:

  • І місце – Яна Галамай, учениця 11 класу НВК «Школа-гімназія І–ІІІ ступенів Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких» (м. Львів);
  • ІІ місце – Микола Бусов, учень 11 класу НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія» Мирноградської міської ради Донецької області;
  • ІІІ місце – Ірина Стасюк, учениця 11 класу Острозької ЗОШ І–ІІІ ступенів №1 Острозької міської ради Рівненської області.

Переможці отримають дипломи, а також запрошення для участи в індивідуальному дні відкритих дверей.