Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

На базі Острозької академії відбулись міжрегіональні навчання СБУ

28.05.2021

26-28 травня 2021 року на території Рівненської та Хмельницької області проходили міжрегіональні тактико-спеціальні навчання за участі представників Штабу Антитерористичного центру при СБУ.

У тренуваннях брали участь підрозділи Служби безпеки України у Рівненській та Хмельницькій областях, Національної поліції, патрульної поліції, Держспецзв'язку, Національної гвардії, Збройних Сил України, Військової служби правопорядку ЗСУ, Державної прикордонної служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

За легендою навчань група диверсантів, отримавши за допомогою БПЛА від спільників-членів ДРГ з м. Нетішин Хмельницької області викрадене джерело іонізуючого випромінювання, перевантажила радіоактивний матеріал у спеціальний контейнер. Потім зловмисники мали намір перевезти рідину за кордон і передати третім особам для створення так званої «брудної бомби».

У ході проведення контрдиверсійної операції з пошуку і знешкодження диверсантів дана група була виявлена на виїзді з м. Острог Рівненської області.

Після переслідування диверсанти увірвалися до одного із корпусів Національного університету «Острозька академія», захопивши 7 заручників, студентів, і забарикадувалися у приміщенні навчального закладу.

Підрозділи боротьби з тероризмом відпрацювали комплекс спільних дій, спрямованих на виявлення і локалізацію зловмисників, звільнення заручників та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій.

Головною метою заходу було підвищення рівня міжвідомчої взаємодії та готовності до протидії можливим диверсійним і терористичним загрозами.

За підсумками тренувань представники Штабу Антитерористичного центру при СБУ провели ретельний аналіз кожного з етапів навчальної спецоперації і надали її учасникам практичні рекомендації щодо підвищення ефективності антитерористичної боротьби.