Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Поморська академія святкує 52 роки

28.05.2021

28 травня 2021 року відбувся Форум, присвячений святкуванню Міжнародного Дня народження Поморської академії у Слупську. Національний університет «Острозька академія», який від 2016 року співпрацює з Поморською академією у рамках Угоди про Співпрацю, долучився до цього заходу і взяв у ньому активну участь. 

Онлайн-церемонію відкрив ректор Поморської академії, професор Збігнев Осадовський. Після звернення відбулись презентації університетів з усього світу, конкурси з призами, битва музичних колективів та інтерв’ю з цікавими людьми.

Працівники відділу міжнародних зв’язків разом зі студентами НаУОА підготували відео-привітання Поморській академії. Також у рамках презентації університету всі учасники Форуму мали змогу познайомитися з діяльністю сучасного Національного університету «Острозька академія». Це була дуже гарна можливість ближче познайомитися та дізнатися більше про університети інших країн, які взяли участь у Форумі (Португалія, Казахстан та ін.)

Подія підкреслила надзвичайно важливу роль активного міжнародного співробітництва Острозької і Поморської Академій, адже саме у рамках цієї співпраці велика кількість студентів НУОА мають можливість безкоштовно навчатися у ПА. Співпраця сприяє розвитку інтернаціоналізації НУОА і розширенню міжнародного співробітництва у рамках «Стратегії Інтернаціоналізації НУОА на 2017-2022 рр.» Національного університету «Острозька академія». 

«Ми щиро вітаємо партнерський університет – Поморську академію у Слупську – з 52-ою річницею. Національний університет «Острозька академія» та ПА активно співпрацюють задля розширення кількості викладацьких і студентських обмінів, а також спільних наукових досліджень, міжнародних проєктів тощо. Я щиро сподіваюся, що співпраця у наступні роки стане ще інтенсивнішою. До речі, якраз зараз оголошено конкурс на семестрове навчання у Поморській академії, тож запрошую студентів читати додаткову інформацію на Фейсбук-сторінці ВМЗ і подавати до ВМЗ НУОА необхідні документи на семестрове навчання у Польщі»,

висловився помічник ректора з міжнародних відносин та фандрайзингу Едуард Балашов.

Довідково. Поморська академія у Слупську – сучасний ВНЗ в Польщі з більш ніж 40-річною історією, розташований неподалік Балтійського моря (18 км) у місті Слупськ. Студентам пропонують навчання за 25 спеціальностями і 100 спеціалізаціями. У 2018 році була укладена угода про обмін студентами, викладачами та науковцями між НаУОА та Поморською Академією в Слупську.