Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відбулася презентація книги Аскольда Лозинського «35 есеїв»

28.05.2021

27 травня 2021 року Інститутом досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара і факультетом міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія» було організовано і проведено презентацію книги Аскольда Лозинського «35 есеїв». Захід відбувся онлайн завдяки використанню платформи Zoom. Офіційним медіапартнером був Інформаційний портал української діаспори всього світу «Стожари». Крім того, анонс події був розміщений на офіційних сторінках Українського Вільного Університету та Генерального консульства України в Мюнхені в соціальній мережі “Facebook”. 

Участь в зустрічі взяли студенти і аспіранти різних освітньо-професійних програм, члени Наукового товариства студентів та аспірантів імені Олександра Оглоблина, молодіжної секції Наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин і науково-педагогічні працівники Острозької академії. Крім того, були присутні представники низки українських закладів вищої освіти (Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського університету імені Бориса Грінченка, Сумського державного університету, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К.Д. Ушинського) і провідних наукових інституцій України, зокрема Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського. До презентації долучився також ветеран дипломатичної служби України, Надзвичайний і Повноважний Посол Ігор Турянський. Відгукнулися на запрошення організаторів і були учасниками зустрічі учні та педагоги закладів загальної середньої та позашкільної освіти, працівники бібліотечних установ з різних областей України. До Інтернет-події приєдналися зарубіжні гості з Румунії, Німеччини, Франції, Іспанії, Канади. Такий контингент учасників засвідчив актуальність нової книги Аскольда Лозинського та зацікавленість до її змісту широкого читацького загалу.

Із вітальними словами до учасників заходу звернулися проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія», доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук і директорка Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара, деканеса факультету міжнародних відносин Національного університету «Острозька академія», докторка історичних наук, професорка Алла Атаманенко. 

Потім слово було надано автору книги «35 есеїв», доктору права Аскольду Лозинському. Він розповів про своє видання та висловлені в ньому розміркування. Опісля відбулася жвава дискусія, під час якої др. А. Лозинський відповідав на запитання і висловлював свої думки щодо різних проблем української історії, про сучасний стан міжнародного життя, зовнішньої політики України. Крім того, спікер поділився з присутніми своїми планами про подальші власні видавничі проєкти, майбутню поїздку до України, а також висловив сподівання опублікувати одну із своїх книг в Острозькій академії та подарувати її студентам університету.

«Книга «35 есеїв» Аскольда Лозинського написана в легкій формі, що робить її доступнішою до прочитання. Вона присвячена різноманітним питанням, які є актуальними на сучасному етапі. Я радий, що мені випала можливість побувати на онлайн-презентації цього видання і почути багато цікавої інформації безпосередньо від автора. Його виступ, розлогі відповіді на запитання сприяють покращенню знань молоді з історичної та політологічної проблематики, допомагають розвивати критичне мислення. Сподіваюся, що поважний доповідач ще представить на розсуд суспільства не одну свою працю»,

розповів Назар Приймак, студент 1 курсу факультету міжнародних відносин НаУОА.

Організатори щиро дякують доктору Аскольду Лозинському за презентацію видання в Острозькій академії, а всім слухачам адресують слова вдячності за участь в онлайн-зустрічі. 

Також висловлюємо подяку др. А. Лозинському за дарунок бібліотекам Національного університету «Острозька академія» та Інституту досліджень української діаспори імені професора Любомира Винара десятьох примірників книги «35 есеїв». 

Сподіваємось на подальшу співпрацю!