Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Метатеатр» відзначено як один із найкращих проєктів, підтриманих УКФ

28.03.2021

Освітній проєкт «Метатеатр» був визначений фіналістом конкурсу Премії Українського культурного фонду і, таким чином, увійшов у число найкращих проєктів у секторі перформативного і сценічного мистецтва. Національний університет «Острозька академія» є партнером цього проєкту, забезпечуючи культурологічну складову освітньої програми. Методологічною основою проєкту є теорія ігрового театру, запропонована видатним театральним педагогом і режисером Михайлом Буткевичем. Проєкт передбачає освітню складову (зокрема, навчання на маґістерській освітній програмі з культурології), а також театрально-продюсерськоу. Навчання на цій програмі зосереджує увагу на: участі у театральних постановках; грі з простором і часом в сценічному рішенні вистави; механізмах акторської творчості: теорії та практиці; навчанні ігровій взаємодії з драматичним текстом; навчанні в творчій команді майбутніх акторів, режисерів, сценографів, критиків; режисура ігрової вистави.

«Ми позиціонуємо таку форму навчання та освоєння професії як «відкриту» саморегульовану творчу структуру, з-поміж завдань якої – поступове формування в українському суспільстві незаідеологізованої художньої свідомості, розширення внутрішньої свободи людської особистості в її творчих виявах», переконує Олег Ліпцин, художній керівник проєкту, режисер, кандидат мистецтвознавства.

«Для нас дуже важлива така висока оцінка проєкту “Метатеатр” від Українського культурного фонду. Адже це засвідчує, що ми рухаємо в правильному напрямку. Аналогів цій освітній програмі немає. Вона цілком експериментальна і міждисциплінарна, поєднуючи театрологічну і культурологічну складові. Команді, яка працює над цим проектом, вдалося розвинути цікавий освітній проєкт, який може стати моделлю для схожих програм. Я дуже радий, що Острозька академія стала партнером проєкту і площадкою для його реалізації», зазначив Дмитро Шевчук, проректор з науково-педагогічної роботи НаУОА.