Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Перегляд кінофільму Docudays і зустріч із Марією Цип’ящук в Острозькій академії

27.10.2021

Зібралися задля фільму Docudays і лекції від Марії Цип’ящук 27 жовтня студенти Інституту права ім. І.Малиновського Національного університету “Острозька академія”. Фільм “Канцелярська сотня” режисера Андрія Лисенка розповідає про події, які відбувалися в Україні після втечі її тогочасного Президента, Віктора Януковича. А саме – про те, як група активістів, яку очолював Денис Бігус, журналіст-розслідувач, об'єдналася для відновлення тисячі документів, які Янукович і нардеп Курченко намагалися знищити, щоб приховати свої корупційні схеми й іншу незаконну діяльність. 

“Під час зустрічі студенти дізналися про контекст подій Майдану та Революції гідності. А після перегляду фільму взяли участь у короткій інтерактивній вправі, спрямованій на дослідження інформації про диктаторські Закони 16 січня, загрози, які вони несли для суспільства. Також учасники ознайомилися з інформацією про те, які з цих норм впроваджують у чинне законодавство. Мені справді приємно було, що студент(к)и в цьому зацікавлені і я щиро вірю, що така співпраця продовжиться”,

наголошує Марія Цип’ящук, адвокатеса, викладачка кафедри теорії та історії держави і права Острозької академії, Громадська омбудсменка із захисту виборчих прав ВГО “Громадянська мережа ОПОРА” в Рівненській області.

Лекція в форматі відкритого діалогу та дискусій зібрала коло однодумців. Кожен замислився щодо питання “Що для мене права людини?”

Організаторка заходу, студентка Інституту права ім. І.Малиновського, членкиня Острозького осередку Ліги студентів АПУ, Катерина Омельчук, ділиться враженнями:

“Загалом вийшло дуже цікаво та змістовно, незважаючи на онлайн-формат. Фільм справді вразив, а в процесі обговорення дізналися багато нового про події часів майдану та проаналізували їх в контексті прав людини. Це був цікавий досвід, і наш факультет планує повторювати його й надалі.”