Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Історія та сучасність Острозької академії вразила офіцерів з Канади, Словаччини та Румунії

26.09.2021

26 вересня 2021 року в контексті реалізації меморандуму про співпрацю Національного університету «Острозька академія» та оперативного командування «Захід» для іноземних представників країн-партнерів, офіцерів з Канади, Словаччини та Румунії, які разом з українськими військовими беруть участь у Спільному командно-штабному навчанні «Об'єднані зусилля 2021» було проведено екскурсію університетом і містом.

Іноземці мали можливість під час екскурсії ближче познайомитися з Острозькою академією - першим закладом вищої освіти у Східній Європі, який цьогоріч відзначає 445-річчя з дня заснування.

«Ми сьогодні відкрили для себе Острозьку академію по-особливому, побувавши у підземеллях університету, академічному храмі, бібліотеці. Приємно вразила виставка, присвячена героям-воїнам АТО/ООС. Іноземні військові мали змогу крізь фото відчути реалії життя та побуту українських воїнів, які знаходяться на передовій. Приємно, що співпраця з Острозькою академією постійно розвивається. Окрім якісної вищої освіти, ми проводимо ряд інших важливих наукових, військово-патріотичних і виховних заходів. Я, як студент Острозької академії магістерської програми зі спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», та мої колеги можемо підтвердити високу професійність викладачів і патріотичний дух університетського колективу на чолі з ректором, героєм України Ігорем Пасічником. До речі, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний теж є випускником академії цієї ж спеціальності. Наші іноземні партнери вражені тим, як керівництво закладу піклується про збереження історії та традицій і водночас впевнено крокує в сучасний світ. Окремі слова вдячності організаторам заходу помічнику ректора з освітнього менеджменту Юлії Харчук та директорці музею Анастасії Хеленюк за надзвичайно цікаву екскурсію та за нові знання щодо історії закладу й загалом, родини князів Острозьких»,

поділився враженнями офіцер групи міжнародного військового співробітництва управління ОК «Захід», майор Сергій Каралаш, який супроводжував іноземну делегацію.

Начальник відділення цивільно-військового співробітництва штабу управління оперативного командування «Захід» підполковник Андрій Рисюк подякував за співпрацю та зауважив:

«Реалізовуючи з Острозькою академією спільні проєкти, ми вкотре переконуємося, що співпрацюємо з освіченими, високоморальними людьми, патріотами України. Упевнені, наша плідна співпраця – запорука перемоги. Від імені керівництва ОК «Захід» щиро дякую ректору Національного університету «Острозька академія» Ігорю Демидовичу Пасічнику та всьому викладацько-студентському колективу академії за чітку громадянську позицію, патріотичний дух та щирість у підтримці військових та їхніх родин».