Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Делегація Острозької академії відвідала молодіжний форум “МолоДійТе” в Тернополі

26.09.2021

Всеукраїнський молодіжний форум “МолоДійТе” в Тернополі відвідали студенти та викладачі Острозької академії, а також члени Острозької міської ради на чолі з міським головою, Юрієм Ягодкою. Головна мета поїздки – одержання статусу Молодіжної столиці України. 

25-26 вересня були насичені подіями та зустрічами з видатними українцями: захід відвідали молодіжні організації Тернополя, Сергій Притула, Тарас Тополя, Олег Сенцов, Сашко Лірник. Виступила під час панельної дискусії й студентка Острозької академії Естер Матер’ян. Тема її виступу: “Молодь - радники чи активісти" у рамках Всеукраїнського форуму"МолоДійТе!"”. Говорили про місце і роль молоді, про оновлення законодавства щодо молодіжної політики, участь молоді у процесах прийняття рішень і залучення її до молодіжної політики.

Естер Матер’ян ділиться враженнями:

“За день до форуму я повернулася з Полтави, де як тренер і співорганізатор брала участь у Всеукраїнському тренінгу для представників молодіжних консультативно-дорадчих органів. Коли я приїхала в Тернопіль, то з посмішкою і теплом зустрічала вже такі знайомі обличчя людей, які знають, що роблять і вірять у це. Форум став місцем зустрічі зі старими друзями, місцем яке зарядило на складний, але не менш цікавий рік роботи в Острозі.”

У неділю відбулося урочисте передання статусу Острогу. Сергій Надал, міський голова Тернополя, вручив табличку “Молодіжна столиця України 2022” меру Острога, Юрію Ягодці. У відповідь члени острозької делегації вручили пам’ятні подарунки для колег із Тернополя, зокрема картину, на якій зображено Острозький замок. 

Ольга Стецюк, начальниця відділу проєктно-інвестиційної діяльності Острозької міської ради, розповіла:

“Неймовірних 2 дні у дружній команді-делегації з Острога у м.Тернопіль пройшла надзвичайно приємно та плідно для всіх. Ми перейняли досвід для організації нашого Всеукраїнського форуму, що проходитиме в Острозі восени 2022 року. У нас буде гаряче, обіцяємо. А коли така потужна команда долучиться до організації то і результат буде чудовий! Ми доведемо, що Острог справді має честь носити гідне звання Молодіжної столиці України-2022”