Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Літературний конкурс «Витоки»

25.10.2021

Національний університет «Острозька академія» за підтримки мецената Ореста Цапа, професора Манітобського університету (Канада), для заохочення творчої молоді оголошують літературний конкурс «ВИТОКИ» за такими номінаціями:

  • поезія;
  • проза;
  • твори для дітей.

Учасники конкурсу до 30 листопада 2021 р. повинні надіслати не менше 20 поетичних творів (номінація «Поезія», а також поетичні твори для дітей) або не менше 10 сторінок тексту прози, набраного 14 кеглем через 1,5 інтервалу. Роботи надсилати у роздрукованому вигляді та в електронному варіанті на e-mail: petro.kraliuk@oa.edu.ua. Твори, що не відповідають зазначеним умовам, розглядатися не будуть. 

В окремій заявці (Додаток 1) необхідно вказати відомості про себе, а також надати копію сторінки паспорту, де вказані прізвище й рік народження, або свідоцтва про народження. 

На конкурс приймаються твори, написані українською мовою. Вік учасників конкурсу – від 14 до 28 років.

Критерії відбору творів, поданих на конкурс:

  • оригінальне розкриття теми;
  • художня довершеність;
  • досконала композиція;
  • цікаві образи;
  • свіжі, незужиті рими;
  • версифікаційна майстерність.

У кожній номінації визначатиметься лише один переможець, якого буде нагороджено грамотою та грошовою премією у розмірі суми, еквівалентної 300 доларам США. Передбачається також вручення заохочувальних премій.

Твори надсилати за адресою:
35800, П.М. Кралюку, Національний університет «Острозька академія», вул. Семінарська, 2, м. Острог, Рівненська область.

Оголошення підсумків і нагородження переможців відбудеться 07 грудня 2021 р. о 14.00. Щодо форми оголошення підсумків (онлайн чи офлайн) буде додаткове повідомлення.