Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

“Обирати спеціальність розумом і серцем”: Як минув День відкритих дверей в Острозькій академії

25.03.2021

У Острозькій академії 25 березня відбувся традиційний загальноакадемічний день відкритих дверей. Захід відбувся у змішаному форматі. Цьогоріч учасниками стали понад 100 абітурієнтів та їхніх батьків з більш, ніж 10 областей України. Модерувала зустріч керівник консультаційного центру НаУОА Іванна Горбач. 

З вітальним словом до присутніх звернувся ректор Острозької академії Ігор Пасічник: 

“Ми поставили перед собою амбітну мету - сформувати українського інтелігента, справжнього українського громадянина, який не буде тікати з цієї держави, а залишиться тут й буде її розбудовувати. Випускники Острозької академії є саме такими. Це люди, які не просто мають високий рівень інтелекту. Вони готові служити цій країні й будувати її тією, про яку ми мріємо. Також, дуже важливо, що спілкування студента і викладача працює за системою “старший серед рівних”. Наші студенти можуть елементарно підійти до ректора і запитати “Як ваші справи?”, вони можуть поцікавитися, що зараз нового відбувається в академії. Ми можемо з ними подискутувати і це нормальне явище. Це американський демократизм, який ми культивуємо в Острозькій академії” - зазначив Ігор Пасічник.

Наступною, виступала помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук:

“Я щиро вірю в те, що відсьогодні ви настільки перейметеся аурою нашого університету, цією атмосферою, що в доброму значенні, “захворієте” Острозькою академією. Я думаю, що вступна кампанія цього року буде для вас успішною і ми разом з вами докладемо максимум зусиль, щоб змінити ваш статус із абітурієнта Острозької академії, якими ви є зараз, на статус студента омріяної вами спеціальності”. 

Також, упродовж виступу пані Юлія розповіла учасникам про особливості Вступної кампанії-2021 та зробила огляд найважливіших розділів Правил прийому. Наприкінці промови, вона звернула увагу на важливу особливість Острозької академії:

“Не лише ви обираєте Острозьку академію для вступу і здобуття освіти. Наш університет має унікальну здатність обирати для себе свого абітурієнта. Щиро бажаю Вам бути у числі обраних”, - підсумувала Юлія Харчук. 

Про дозвілля студентів та можливості їх реалізації розповіла голова Братства спудеїв та студентка факультету романо-германських мов Олександра Олієвська. 

“Що важливого я зрозуміла за 5 років навчання у Острозькій академії?” - Те, що тут немає слова “Я”. В Острозькій академії діє слово “МИ”. Тому що ми академічна сім’я, ми спільнота і ми завжди разом. Тому, сподіваюсь, що кожен з вас зробить саме той вибір, який підкаже йому інтуїція, серце, натхнення, батьки. Але цей вибір буде вашим, усвідомленим і ви про нього не пошкодуєте, як про нього не пошкодувала я”.

Після загальної зустрічі з адміністрацією університету, учасники зустрілися з представниками факультетів, де мали змогу поспілкуватися з деканами і представниками спеціальностей, які їх цікавлять. 

Також учасники відвідали Музей історії Острозької академії та тренінг від волонтерів Психологічної служби Острозької академії про секрети та важливі аспекти адаптації першокурсників до студентського життя. Батьки ж абітурієнтів, своєю чергою, мали можливість відвідати лекцію на аналогійну тему від практичного психолога університету Вікторії Кондратюк.