Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся перший випуск Школи освітніх інновацій

24.06.2021

У Навчально-методичному центрі «Школа освітніх інновацій» Національного університету «Острозька академія» 23 червня відбулося урочисте вручення сертифікатів про підвищення кваліфікації у викладачів вишу, а також слухачів Університету банківської справи.

Зустріч відбулася за участі ініціаторів та натхненників центру – ректора НаУОА, доктора психологічних наук, професора Ігоря Пасічника, проректора з навчально-виховної роботи, доктора психологічних наук, професора Руслани Каламаж та проректора з науково-педагогічної роботи, доктора філософських наук, професора Дмитра Шевчука. Також на подію завітали доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, академік Академії економічних наук України, академік Академії Вищої Освіти України ректор Університету банківської справи Анжела Кузнєцова, проректор з науково-педагогічної роботи кандидат філософських наук, доцент Ірина Жеребило, кандидат економічних наук, доцент кафедри банківської справи Назар Галайко; Модерувала захід керівниця Школи освітніх інновацій кандидатка філологічних наук, доцентка Юлія Маслова

Упродовж курсу понад 25 учасників завершили стажування в Навчально-методичному центрі ШОІ обсягом 180 годин (6 кредитів ЄКТС) та набули ключові компетентності  відповідно до Рамкової програми ЄС за такими модулями: «Тьюторство та педагогічна майстерність» (координаторка Руслана Каламаж); «Цифрова грамотність» (координатор Юрій Коцюк); «Медіаграмотність та інформаційна культура» (координаторка Ганна Охріменко); «Академічна доброчесність» (координатока Ольга Балацька); «Робота з відкритими даними: від збору інформації до її інтерпретації» (координатор Віталій Лебедюк); «Проєктний менеджмент» (координаторка Олена Шершньова). 

«Навчатися разом – це завжди пізнавально, креативно, творчо та натхненно. Щиро дякую за довіру, натхнення, мотивацію і віру в реалізацію нашої спільної мети. Феєрично й незабутньо відбувся перший випуск слухачів та слухачок Навчально-методичного центру «Школа освітніх інновацій». Сердечно дякую ініціаторам та натхненникам, неймовірним та мега крутим викладачам центру за їхню відданість, новаторство та ідейність. А нашим активним слухачам – за наснагу й справжню жагу до знань та інновацій. Особливу подяку хочу висловити колегам з Університету банківської справи – ректорці Анжелі Кузнєцовій та проректорці Ірині Жеребило за співпрацю, розуміння та успішну реалізацію наших спільних цілей. Школа освітніх інновацій – платформа, що об’єднує та спонукає рухатися вперед разом!»,

прокоментувала Юлія Маслова.

Окрім нагородження учасників Школи освітніх інновацій сертифікатами про успішне навчання, захід увінчався підписанням Договору про співпрацю між Національним університетом «Острозька академія» на чолі з ректором Ігорем Пасічником та Університетом банківської справи на чолі з ректором Анжелою Кузнєцовою.

«Школа освітніх інновацій – унікальний проєкт, реалізований висококваліфікованими педагами. Особисто для себе, тут я дізналася багато чого корисного. Весь освітній процес відбувався дуже натхненно. Саме тут ти надихаєшся інтелектуальною аудиторією, отримуєш величезний заряд оптимізму та креативу. Велике спасибі! Сподіваюся, що наша участь в цьому проєкті стане початком сумісної перспективної співпраці обох сторін – Острозької академії та Університету банківської справи»,

прокоментувала Анжела Кузнєцова.

Про свої враження від проходження курсу, а також викладання в  Школі освітніх інновацій розповіла кандидатка юридичних наук, старша викладачка Ольга Балацька

«Любі колеги, слухачі, адміністрація та ініціативні натхненники Школи освітніх інновацій, вітаю вас із закінченням першого навчального року! Зважаючи на те, що я була активно залучена до діяльності центру слухачкою та тьюторкою, можу впевнено стверджувати про успішність цього курсу. Це  була неймовірна можливість для власного зростання та підвищення кваліфікації разом з високоінтелектуальним професорсько-викладацьким середовищем. Я отримала саме ті здібності та компетентності, які  є важливим в сучасній освіті для формування якісних послуг. Щиро дякую за можливість розвиватися разом!».

Доктор юридичних наук, ст. науковий співробітник, доцент, полковник у відставці Микола Романов відзначив важливість спільного розвитку з колегами задля якісного росту педагогічної майстерності шляхом систематичного вивчення нових технік та методів покращення навчального процесу.

«Дуже дякую організаторам Школи за розробку чудової платформи підвищення кваліфікації сумісно з колегами. Я впевнений, що викладачеві як учаснику освітнього процесу, дуже важливо постійно покращувати свої знання та вміння. Організація саме такої форми підвищення кваліфікації є дуже корисним та вдалим інструментом»,

додав Микола Романов.