Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Представники відділу міжнародних зв'язків НаУОА взяли участь у Третьому Українському форум міжнародної освіти

23.04.2021

22-23 квітня представники відділу міжнародних зв’язків Національного університету «Острозька академія» взяли участь у Третьому українському форумі міжнародної освіти. До участі у Форумі були запрошені провідні експерти в галузі інтернаціоналізації вищої освіти, керівники міжнародних та іноземних академічних установ, які працюють в Україні, представники дипломатичного корпусу тощо.

Модерувала Форум директорка Українського державного центру міжнародної освіти Міністерства освіти та науки Олена Шаповалова. Вона наголосила на перспективах, викликах міжнародної освіти та важливості залучення іноземних студентів до навчання в українських ЗВО;

Під час першого дня роботи Форуму обговорювалися питання: 

  • інтернаціоналізації вищої освіти в Україні;
  • ізраїльсько-українських відносин у сфері освіти;
  • інтеграції та адаптації іноземних студентів в Україні;
  • акредитації освітніх програм та ліцензійних вимог до підготовки іноземних громадян в Україні
  • організації вступу та навчання іноземних студентів в Україні;
  • розвитку міжнародних партнерств у сфері міжнародної освіти;

Координаторка проєкту Європейського Союзу «Мережа національних офісів програми Еразмус + та національних команд експертів з реформування вищої освіти» Світлана Шитікова долучилася до заходу із презентацією «Нові горизонти програми ЄС Еразмус + задля інтернаціоналізації вищої освіти» та поінформувала учасників заходу про напрями Програми Еразмус+, детально зупинилась на підготовці та реалізації проєктів з міжнародної кредитної мобільності українськими та європейськими закладами освіти.

Крім того, на заході виступили представники команди EducationUSA та американські експерти. Зокрема, Джейн Макколі з Центру спільного онлайн-навчання SUNY (COIL), розповіла про можливості віртуальних обмінів для викладачів та студентів ЗВО на прикладі американського досвіду. Джон Ґудзік, професор Мічиганського державного університету презентував сучасні тренди в інтернаціоналізації вищої освіти.

Під час другого дня Форуму спікери розповідали про: 

  • дипломатичний протокол, міжкультурну комунікацію та пошук партнерів;
  • промоцію українських вишів за кордоном;
  • розвиток глобальної платформи амбасадорів України у світі на основі мережі випускників українських ЗВО;

Український дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України Борис Базилевський вичерпно розповів про основи дипломатичного протоколу та трансформації, які він зазнав в часи пандемії. Також дипломат звернув увагу на процедуру зустрічі іноземних делегацій та проведення переговорів з іноземними партнерами. 

Виступила на Форумі радниця Прем’єр-міністра України, Євгенія Габер, яка висвітлила основні моменти освітньої дипломатії України та дала поради щодо популяризації українських ЗВО за кордоном.

«Проведення таких заходів важко переоцінити. Важливо бути обізнаним у трендах та напрямках розвитку міжнародної освіти у світі та Україні. Завдяки обговоренню цих питань із провідними експертами у сфері освіти ми отримаємо дієвий інструмент, що дозволить ще більше розвивати міжнародну співпрацю та інтернаціоналізацію Острозької академії»,

зазначає помічник ректора з міжнародного співробітництва та фандрайзингу Едуард Балашов.

«Сучасна якісна освіта вимагає переосмислення та сучасних підходів. Ті виклики та проблеми, які постають у цій сфері перед світом та Україною, безумовно, вимагають обговорення задля розвитку, промоції та максимальної реалізації потенціалу українських ЗВО у міжнародній співпраці»,

розповідає фахівець відділу міжнародних зв’язків НаУОА Денис Гаврилюк.

Довідково:

Український форум міжнародної освіти – це наймасштабніший освітній захід в Україні з міжнародної освіти, який збирає на одному майданчику ключових експертів з метою розширення освітніх можливостей України для іноземних громадян.

Організаторами Форуму є УДЦМО і Міністерство освіти і науки України. Захід проходить у співпраці з EducationUSA та Національним Erasmus+ офісом в Україні (Проєкт Європейського Союзу).